Žan Kranjec: Vesel sem, da doma nismo spet sklonjenih glav

»Mesta, ki jih dosegam, niso slabi rezultati, moram pa stremeti k napredku in dobremu nastopanju od štarta do cilja.«

Objavljeno
04. marec 2016 17.33
J. P.
J. P.

Kranjska Gora - Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je na domačem tekmovanju svetovnega pokala v alpskem smučanju, tradicionalnem Pokalu Vitranc v Kranjski Gori, vendarle prekinil urok in se v devetem poskusu prvič dokopal do točk, s šestnajstim mestom pa vpisal tudi svojo tretjo najboljšo uvrstitev ne le v sezoni, temveč tudi doslej na preizkušnjah te ravni. Do deseterice sta ga ločili pičli dve desetinki.

»V finalu je bilo težje kot na prvi progi, se mi je pa obrestovalo, da sem napadel že takoj po štartu in skušal iztisniti največ, kar sem lahko. Osvojil sem točke kot vsake druge, pomembno se mi zdi, da jih konstantno nabiram. Sem pa končno pred domačimi navijači naredil spodoben rezultat, da ni vsako sezono ista pesem in da nismo spet sklonjenih glav,« je poudaril 23-letnik, ki bo imel novo priložnost za dokazovanje že jutri na tradicionalnem veleslalomu za Pokal Vitranc. Današnja preizkušnja je namreč nadomestila odpadlo iz Garmischa.

»Takšna tekma te precej utrudi predvsem psihično, a se bom verjetno lahko dobro spočil in pripravil na še drugi vitranški veleslalom. Vesel bom, če bom ponovil današnji dosežek, nekaj grenkega priokusa bo le, če bom videl, da bi lahko iztržil tudi še kaj več. Mesta, ki jih dosegam, nikakor niso slabi rezultati, moram pa stremeti k temu, da se izboljšujem in predvsem dobro nastopam od štarta do cilja. V nekaterih zavojih so še rezerve, ob tako majhnih razlikah se pozna vsaka malenkost. Treba je tvegati in iti na vse ali nič, ne glede na razmere. Seveda pa sem že v Kranjsko Goro prišel z lepo popotnico dobrih rezultatov, obenem sem tudi psihično dosti zrelejši kot prejšnja leta,« je še dodal najboljši slovenski veleslalomist zadnjih sezon.