Žanu Kranjcu dober žreb, na veleslalomu s številko 9

Na štartu je še pet Slovencev, ki bodo imeli številke od 62 do 69.

Objavljeno
03. marec 2017 21.01
Žan Kranjec na ledeniku Rettenbach Solden 21.10.2016 [alpsko smučanje,ledenik,solden]
A. V., STA
A. V., STA
Kranjska Gora - Osmi moški veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori bo jutri odprl Francoz Alexis Pinturault, ki mu je pripadla številka 1. Prvemu slovenskemu adutu Žanu Kranjcu je na nocojšnjem žrebu na sestanku vodij ekip pripadla odlična številka 9, s katero se bo podal v boj za finale na 56. pokalu Vitranc.

Po Pinturaultu bo startal Norvežan Henrik Kristoffersen, nato se bo na progo Podkoren pognal Nemec Felix Neureuther, številki 4 in 5 bosta nosila Francoza Mathieu Faivre in Victor Muffat-Jeandet. Nato bosta sledila s številkama 6 in 7 avstrijska asa Philipp Schörghofer in Marcel Hirscher, novi slalomski in veleslalomski svetovni prvak, ki bo branil lanski veleslalomsko in slalomsko zmago na podkorenski strmini.

Za Hirscherjem, vodilnim smučarjem zime ter vodilnim v veleslalomskem in slalomskem seštevku, ki si lahko že v soboto zagotovi svoj tretji zaporedni veleslalomski globus, bo nastopil Šved Andre Myhrer, številko 9 ima najboljši slovenski veleslalomist Kranjec. Šved Matts Olsson bo startal kot deseti, Italijan Florian Eisath ima številko 11, petnajsterico pa bodo sklenili Norvežan Leif Kristian Haugen (12), Nemec Stefan Luitz (13), Avstrijec Roland Leitinger (14) in Francoz Justin Murisier (15).

Na štartu je še pet Slovencev, ki bodo imeli številke od 62 do 69, in sicer Štefan Hadalin (62), Miha Hrobat (63), Žan Grošelj (66), Martin Čater (68) in Aljaž Dvornik (69).

Začetek 1. vožnje bo ob 9.30, finalna pa se bo začela ob 12.30. Na startu je vsega skupaj 75 tekmovalcev.

Kot predtekmovalca pred obema vožnjama bosta progo preizkusila Mariborčana Boštjan Kline in Klemen Kosi, specialista za hitre discipline, ki bosta na podkorenski strmini kot prva Slovenca preizkusila veleslalomske smuči, s takšnim ukrivljenim lokom kot bo v veljavi v prihodnji sezoni.

Veleslalomska in slalomska tekma v Kranjski Gori bosta zadnji moški preizkušnji pred finalom sezone v Aspnu. Če se bosta tekmi razpletli v skladu s pričakovanji, si bo Hirscher že v Kranjski Gori zagotovil rekordni šesti veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Njegova trenutna prednost pred norveškim izzivalcem Kjetilom Jansrudom znaša 404 točk. Hirscher ima v veleslalomskem seštevku 94 točk več od Pinturaulta, kar pomeni, da mora v soboto osvojiti vsaj šest točk več od francoskega zasledovalca.