Živahnost na treningu že spremenil v napredek

Deskanje na snegu: v izločilnih bojih tokrat Tim Mastnak, Rok Marguč za las prekratek. Danes še ekipna tekma brez Slovencev.

Objavljeno
09. januar 2016 00.12
Špela Robnik
Špela Robnik
Bad Gastein – Brez Žana Koširja se je v Bad Gasteinu prekinil niz dobrih nastopov slovenskih deskarjev. Tako kot na prejšnji tekmi v Cortini varovanci trenerja Izidorja Šušteršiča niso prišli višje od 14. mesta, ki pa je vseeno razveselilo mladega Tima Mastnaka. Druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je zanj odlična spodbuda pred Roglo.

Nekdanji mladinski svetovni prvak bo kajpak želel na svojem domačem dvorišču najmanj ponoviti uvrstitev oziroma se prebiti med najboljše, sanjski bi bil zanj razplet izpred dveh let, ko je presenetljivo deskal v polfinalu in osvojil četrto mesto. Sicer pa se je Celjan, ki bo ta mesec dopolnil 25 let, v izločilne boje uvrstil šele tretjič. Deloma so ga doslej ustavljale poškodbe, deloma tudi smola, saj je bil kar nekajkrat na robu preboja. Tudi tokrat je napadel še višjo uvrstitev, a kaj, ko je bil njegov nasprotnik v osmini finala neuničljivi avstrijski veteran Benjamin Karl, ki mu je po nekaj manjših napakah ušel prek ciljne črte, Mastnak pa je v končni razvrstitvi ohranil 14. mesto iz kvalifikacij.

Trener Izidor Šušteršič je bil zadovoljen z napredkom in dejal, da je na zadnjih treningih vozil najbolj živahno. »Uspeva mu vse več voženj brez napak. Vesel sem, da je to pokazal tudi na tekmi. Ni pa optimalno deskal v kvalifikacijah,« je povedal Šušteršič in tudi pohvalil organizatorje za odlično pripravljeno snežno podlago na tekmi pod žarometi. Čeprav so hitrejši tekmovalci izbirali nekoliko hitrejšo rdečo progo, je menil, da se je, resda težje, vendarle dalo dobiti tudi dvoboj na modri progi, na kateri je izpadel tudi Mastnak.

Na njej je spodbuden čas kvalifikacij dosegel tudi prvi slovenski adut Rok Marguč, ki je denimo tako kot četrtouvrščeni Karl presedlal na staro Kesslerjevo desko. A očitno tudi s to spremembo še ni našel popolne kombinacije opreme in bil v nastopih znova le polovično uspešen. V prvem kvalifikacijskem nastopu je bil hiter in dosegel sedmi čas, toda na drugi progi je priborjeno zapravil in za pet stotink sekunde obstal na pragu finala. To je za nekdanjega svetovnega prvaka novo razočaranje in tudi precejšnje breme pred domačo tekmo, ki bo na sporedu čez dva tedna.

Vrh je v tej sezoni precej prevetren. V Bad Gasteinu je drugo zmago v tej zimi slavil Bolgar Radoslav Jankov, ki do te sezone nikdar ni deskal v najboljši šestnajsterici.