Znova brez slovenske pike na i

Smučarski skoki: V svetovnem pokalu za ženske Juki Ito spet pred Saro Takanaši.

Objavljeno
22. januar 2017 22.14
SKI-JUMP-WOMEN-JPN
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Ljubljana – S prireditvijo pod vulkanom Zao se je iztekla japonska turneja za svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih, na kateri so kar tri od štirih zmag ostale doma. Zanimivo, da nobene ni slavila glavna favoritinja Sara Takanaši, ki je nazadnje štirikrat zapored brez 1. mesta ostala pred debelima dvema letoma! Vodilna v skupnem seštevku je morala predvčerajšnjim znova premoč priznati zgolj rojakinji Juki Ito, ki je v Saporu in Zau vknjižila svoje prve tri zmage med elito.

Slovenske skakalke so poskrbele za še en lep ekipni uspeh, saj se je vseh šest razvrstilo med šestim in 21. mestom, zato pa je vnovič – kakor je ocenil tudi glavni trener naše ženske vrste Stane Baloh – manjkala pika na i. Najboljša slovenska tekmovalka je bila spet Ema Klinec na šestem mestu, elitno deseterico je zaokrožila Maja Vtič, Špela Rogelj je bila dvanajsta, Eva Logar, Nika Križnar in Urša Bogataj pa so se druga za drugo zvrstile med 19. in 21. mestom.

Naslednji preizkušnji za svetovni pokal bosta konec tega tedna v Rasnovu, kjer pa Baloh ne bo mogel računati na najmlajši reprezentantki Klinčevo in Križnarjevo, ki bosta odpotovali na mladinsko SP v Park Cityju (med 30. t. m. in 5. februarjem). Udarni slovenski ekipi se bo tako na poti v Romunijo znova pridružila Katja Požun.