Zmaga za Nesteroviča in Brezca

Toronto Raptors so v ligi NBA z 91:75 premagali Miami Heat, prvi strelec gostiteljev pa je bil slovenski košarkar Radoslav Nesterovič.

Objavljeno
15. april 2008 12.17
Rašo nesterovič se je ponovno izkazal
Philadelphia - Toronto Raptors so v severnoameriški ligi NBA v noči na torek z 91:75 premagali Miami Heat, prvi strelec gostiteljev pa je bil z 20 točkami slovenski košarkar Radoslav Nesterovič, ki je k zmagi dodal še sedem skokov, dve podaji in blokadi ter ukradel eno žogo. Na parket je v dresu Toronta stopil tudi Primož Brezec in v dveh minutah zbral dve točki.

Philadelphia 76'ers so v domači dvorani z 90:91 izgubili proti Cleveland Cavaliers, junak zmage gostov pa je bil Devin Brown, ki je 0,2 sekunde pred koncem srečanja uspešno zadel oba prosta meta. Ko se je že zdelo, da so domači košarkarji po košu Louja Williamsa dobrih pet sekund pred koncem zmagali, je Samuel Dalembert blokiral Browna. Ko so domači že mislili, da je tekme konec in stekli z igrišča, so se sodniki po pregledu videoposnetka po nekaj minutah odločili, da je Dalembert storil šesto osebno napako in Brown je lahko šokiral dvorano z dvema prostima metoma.

Trener domačih Maurice Cheeks se je sicer še kregal s sodniki, a neuspešno. "Ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Vse, kar vem, je, da bom moral živeti z odločitvijo, ki so jo sodniki sprejeli. Vem, da imajo sodniki težko delo. Žal nam tokratna odločitev ni bila naklonjena," je po šokantnem porazu dejal Cheeks. Pri gostih je s 27 točkami blestel LeBron James, Zydrunas Ilgauskas pa je k zmagi, s katero so si gosti priigrali prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice proti Washington Wizards, dodal 22 točk.

Washington Wizards so s 117:110 premagali Indiana Pacers, ki so tako že končali boj za končnico. Roger Mason je za domače dosegel 31 točk, medtem ko je večina najboljših že počivala za končnico. Poraz Indiane je veselje prinesel moštvu Atlanta Hawks, ki je tako prišlo do zadnjega, osmega mesta v končnici vzhoda; prvič po letu 1999.

New York Knicks so doma s 93:99 izgubili proti Boston Celtics, pri katerih so zvezdniki Kevin Garnett, Paul Pierce in Ray Allen počivali ter nabirali moči za končnico. Najbolj razpoložen košarkar gostov je bil s 23 točkami in desetimi skoki Rajon Rondo. V preostalih tekmah so Milwaukee Bucks s 135:151 izgubili proti Chicago Bulls, Utah Jazz so s 105:96 premagali Houston Rockets, Phoenix Suns pa s 122:116 Golden State Warriors. Poraz v domači dvorani so vknjižili Sacramento Kings, ki so z 98:101 klonili proti San Antonio Spurs.

Carmelo Anthony aretiran zaradi vožnje v vinjenem stanju

Carmelo Anthony, zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe NBA Denver Nuggets, je bil v ponedeljek aretiran zaradi domnevne vožnje pod vplivom alkohola, je sporočila lokalna policija. Anthonyja so ustavili le nekaj ur zatem, ko je odigral eno svojih najslabših tekem sezone, ker je z vozilom vijugal po cesti. Pozneje so ga prepeljali na zaslišanje.

"Anthonyja so ustavili, ker so sumili, da vozi pod vplivom alkohola. Moj varovanec je pristal na krvni test, katerega rezultati bodo znani v dveh tednih," je potrdil Anthonyjev odvetnik Dan Recht in dodal: "Anthony se opravičuje vsem navijačem, občini Denverja in celoti organizaciji Denver Nuggets za nemir, ki ga je povzročil." Triindvajsetletnega košarkarja so policisti nato izpustili v "varstvo trezne osebe", pred sodiščem pa se bo moral zagovarjati 14. maja.

Denver Nuggets so sicer v nedeljo zvečer s 111:94 premagali Houston Rockets in osvojili zadnje mesto končnice zahodne konference, a Anthony je odigral eno svojih najslabših tekem sezone. Zbral je komaj 11 točk in iz igre zadel zgolj tri od 14 poskusov.