Draghija med novinarsko konferenco napadlo dekle

»Končajte diktaturo ECB!« je vzklikala upornica, ki je »popestrila« tiskovno konferenco, na kateri je ECB obdržala 0,05-odstotno obrestno mero.

Objavljeno
15. april 2015 17.36
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Frankfurt − Predsednika Evropske centralne banke (ECB) Maria Draghija je na začetku novinarske konference po današnji seji sveta banke v Frankfurtu napadlo dekle v črni majici, ki je pri tem vzklikalo: »Končajte diktaturo ECB!« Novinarsko konferenco so za kratek čas prekinili, a se zdaj že nadaljuje, piše STA.

Svet ECB je ključno obrestno mero v območju evra danes po pričakovanjih ohranil na rekordno nizki ravni 0,05 odstotka, kamor je zdrsnila septembra lani.

Po nekaj težko pričakovanih zasedanjih sveta ECB, ki so v zadnjih mesecih prinesla tudi nekatere zgodovinske odločitve, danes ni bilo pričakovati pomembnejših odločitev, je pa za popestritev poskrbela uporna mladenka, ki je Draghija vidno presenetila.

ECB je bila že večkrat tarča protestnikov, ki nasprotujejo varčevalnim ukrepom. Ob nedavnem uradnem odprtju novega sedeža ECB ob reki Majni je proteste spremljalo tudi nasilje.