Lastniku srbskega Delta holdinga Miškoviću pet let zapora

Sodišča ga je spoznalo za krivega, ker je sinu Marku pomagal pri utaji davka v višini treh milijonov evrov.

Objavljeno
20. junij 2016 13.17
SERBIA-TYCOON/
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Beograd − Posebno sodišče v Beogradu je zaradi utaje davkov na pet let zapora in denarno kazen v višini osem milijonov dinarjev oziroma dobrih 64.000 evrov obsodilo lastnika srbskega Delta holdinga Miroslava Miškovića. Sodišča ga je spoznalo za krivega, ker je sinu Marku pomagal pri utaji davka v višini treh milijonov evrov, oprostilo pa ga je obtožb, da je oškodoval cestna podjetja, iz katerih je menda s finančnim poslovanjem izvabljal denar, piše Slovenska tiskovna agencija.

Lastnik Delte, ki v Ljubljani gradi hotel Intercontinental Ljubljana, ob izreku sodbe ni bil navzoč. Tako Mišković kot tožilstvo za boj proti organiziranemu kriminalu se na sodbo lahko pritoži, piše STA.

Marka Miškovića je sodišče februarja letos zaradi utaje davka obsodilo na tri leta in pol zapora. Prav tako so mu naložili plačilo denarne kazni v višini osem milijonov dinarjev in obveznost, da njegovo podjetje Merainvest plača davek, ki ga je utajil. Prav tako kot danes očeta so ga oprostili obtožb, da je finančno izkoriščal cestna podjetja, piše STA.

Oba Miškovića so aretirali decembra 2012. Po večmesečnem priporu so ju po plačilu varščine, ki je znašala več kot milijon evrov, izpustili na prostost. So jima pa sodno zaplenili potna lista in kraja bivanja ne smeta zapustiti brez sodne privolitve, še piše STA.