Podjetje Tesla Motors se je poravnalo s slovenskim delavcem

Gregor Lešnik, ki se je ponesrečil na gradbišču Tesline tovarne, bo prejel 550 tisoč dolarjev odškodnine.

Objavljeno
21. julij 2016 11.52
G. B., Š. K.
G. B., Š. K.

Kot poročajo ameriški mediji (Teslarati, Mercury News), se je podjetje Tesla Motors poravnalo s slovenskim delavcem Gregorjem Lešnikom, ki se je lansko leto hudo poškodoval pri širitvi njihove tovarna v Fremontu v Kaliforniji.

Lešnik, ki je tam delal za enega podpogodbenih izvajalcev, je Teslo tožil za 2,3 milijona dolarjev, zdaj pa je dosežena poravnava, ki obsega 400 tisoč dolarjev kot odškodnino za poškodbe in 150 tisoč za premalo izplačane plače.

Njegova zgodba se je v Mercury News meseca maja pojavila kot del zgodbe o slabo plačanih delavcih z vprašljivimi dovoljenji za delo v podetju Tesla Motors (Skrita delovna sila za širitev tovarna Tesla – The Hidden Workforce Expanding Tesla's Factory.), ki so tja preko podpogodbenikov prišli iz vzhodne Evrope, čeprav naj bi Tesla Motors veljalo za podjetje, ki dobro plačuje svoje delavce.

Glede primera se je takrat na spletni strani podjetje oglasil tudi prvi mož podjetja Elon Musk in objubil, da bodo stvari raziskali in uredili.

Lešnik in Vuzem brez komentarja

Gregorja Lešnika smo prosili za krajšo izjavo in komentar razpleta, a je pojasnil, da izjav ne daje.

Prav tako so danes brez komentarja v podjetju ISM Vuzem iz Zavrča, ki je v ZDA v Teslo Motors Lešnika napotilo preko nemške družbe Eisenmann. Glede na to, da ameriški mediji poročajo, da se je Lešnik pogodil s Teslo Motors in njenimi pogodbenicami, nas je zanimalo, ali bodo morali del zneska iz poravnave plačati tudi v završkem podjetju.

Predstavnica za odnose z javnostmi pri ISM Vuzem Ines Kovačič Repič je dejala, da bodo po nasvetu odvetnikov izjavo sicer dali, vendar se morajo temeljito pripraviti in preveriti vsa dejstva. Oglasili naj bi se predvidoma prihodnji teden.