Nasprotniki domnevne islamizacije Evrope na ulicah

Za »trdnjavo Evropo« so se zavzeli v Birminghamu, Amsterdamu, Pragi, Vroclavu, Talinu, avstralski Canberri in francoskem Calaisu.

sob, 06.02.2016, 18:51

Berlin - »Rešite našo državo, rešite našo kulturo, rešite našo prihodnost.« S temi besedami so nasprotniki domnevne islamizacije Evrope po zgledu dresdenske Pegide danes demonstrirali v številnih evropskih mestih.

Za »trdnjavo Evropo«, ki naj odbije islamski naval, so se zavzeli tudi v Birminghamu, Amsterdamu, Pragi, Vroclavu, Talinu in celo v avstralski Canberri ter seveda v francoskem Calaisu, kjer so nedavno zravnali z zemljo veliko migrantsko taborišče.

Iz bližnjega Dunkerqua se je konec tedna skupina migrantov kar na gumijastem čolnu odpravila proti Veliki Britaniji in so jih v orkanskem vremenu komajda rešili.

Zaradi begunskega navala se počutijo oblegani tudi marsikje drugod, kljub temu pa se je celo v Dresdnu s šest do osem tisoč ljudmi zbralo veliko manj protestnikov, kot pa so jih pričakovali organizatorji, drugje so jih našteli še veliko manj.

V večini omenjenih mest so se organizirali tudi nasprotniki Pegid, med njimi sindikati in cerkve. V dresdenski sinagogi so med pozivi na strpnost prvič organizirali pravoslavno mašo, vroče pa je bilo v Pragi, kjer so iz enega tabora proti drugemu frčale steklenice in drugi predmeti.

Prijavi sovražni govor