Macron kot mladi up Evrope

Črni scenarij bi se uresničil, če bi se v drugi krog francoskih volitev uvrstila dva skrajna kandidata.

pet, 21.04.2017, 20:00

Bruselj - Za politiko na ravni EU so volitve v Franciji tako tveganje za evropski projekt kot tudi priložnost za nov začetek z novim proevropskim predsednikom v Elizejski palači.

Javnomnenjske raziskave sicer ne napovedujejo uspeha nacionalistke Marine Le Pen in radikalnega levičarja Jean-Luca Mélenchona v drugem krogu, če bi se eden od njiju v njem pomeril s socialno-liberalnim Emmanuelom Macronom ali konservativnim Françoisem Fillonom, a izključiti ni mogoče niti »najbolj črnega scenarija«. Po njem bi volivci v končnici čez dva tedna izbirali med - dvema skrajnežema. Približevanje Mélenchona vodilnim kandidatom v zadnjih tednih je na finančnih trgih že povzročalo kar nekaj nemira.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor