Orban Putinu: EU sankcij ne bo avtomatično podaljšala

Madžarski premier se je danes v Moskvi srečal z ruskimi predsednikom Putinom.

Mo. B., STA
sre, 17.02.2016, 19:42

Moskva – Madžarski premier Viktor Orban je danes ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu dejal, da so članice EU vse bolj naklonjene sodelovanju z Moskvo in da EU ne bo avtomatično podaljšala gospodarskih sankcij proti Moskvi zaradi ukrajinske krize, poroča STA.

»Menim, da je obdobje avtomatičnega podaljševanja sankcij za nami,« je dejal Orban na novinarski konferenci s Putinom v njegovi rezidenci zunaj Moskve. »Vse več držav razume, da potrebujemo sodelovanje,« je dodal.

Orbanova desna vlada ima sicer dobre odnose z Rusijo in se zavzema za sodelovanje Zahoda z Moskvo glede reševanja sirske in evropske migracijske krize.

EU je decembra lani razširila obsežne gospodarske sankcije proti Rusiji zaradi njene vloge v ukrajinski krizi do julija letos, vendar so med članicami Unije razlike v stališčih, ali naj jih odpravijo.

Putin je danes ocenil, da ni smiselno povezovati izpolnitve dogovora iz Minska o ukrajinski krizi z odpravo sankcij proti Rusiji, saj je na Kijevu, da z uporniki na vzhodu države uresniči dogovor. »Žoga ni na ruskem igrišču,« je dodal.

Povezane novice

EU-Madžarska-Rusija: Slovo od ruskih atomov?
7. januar ob 09:00
Za razširitev jedrske elektrarne v Budimpešti namenjajo manj denarja iz državne blagajne.
Madžarski lonec
25. februar ob 21:00
Prijavi sovražni govor