V nesreči avtobusa v Španiji umrlo 14 ljudi

Med žrtvami naj bi bili tudi študenti na izmenjavi. Na MZZ še preverjajo, ali bi bil med njimi lahko tudi kakšen Slovenec.

Mo. B., STA
ned, 20.03.2016, 12:44

Madrid – V nesreči povsem polnega turističnega avtobusa na avtocesti na severovzhodu Španije je bilo danes ubitih najmanj 14 ljudi, številni so ranjeni. Po navedbah španskih medijev naj bi bilo na avtobusu več kot 50 študentov, tudi tujih, ki so se vračali iz festivala v Valencii, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kot so sporočili reševalci, je avtobus v bližini pristaniškega mesta Tarragona iz neznanega vzroka zapeljal na drug vozni pas, pri tem podrl vmesne stebričke, se prevrnil in trčil v nasproti smeri vozeče vozilo.

Število ranjenih zaenkrat ni znano, prav tako ne nacionalnost žrtev, medtem ko francoska tiskovna agencija AFP že poroča o 43 ranjenih. AFP tudi piše, da je šlo za študente, ki so bili na univerzi v Barceloni na izmenjavi v okviru programa EU Erasmus.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu že preverjajo, ali je med žrtvami tudi kakšen Slovenec, podatkov o tem pa zaenkrat nimajo, so povedali za STA.

Prijavi sovražni govor