V Parizu zagorelo vozilo, polno orožja

Preiskovalci menijo, da je bil incident nameren, uvedli pa so tudi že protiteroristično preiskavo.
Objavljeno
19. junij 2017 19.18
France Police Operation
Ka. M., STA, Ma. F.
Ka. M., STA, Ma. F.

Pariz – Na pariških Elizejskih poljanah je neznani voznik z avtomobilom nemarno trčil v policijski kombi, nakar je vozilo pričelo goreti. Kot je povedal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet, je policija voznika potegnila iz gorečega vozila. Notranji minister Gerard Collomb je kasneje potrdil njegovo smrt. V napadu ni bil poškodovan nihče drug.

Policija je v vozilu našla kalašnikovke, pištole in plinske steklenice. Preiskovalci menijo, da je bil incident nameren, uvedli pa so tudi že protiteroristično preiskavo. Collomb je incident označil kot poskus napada.

Incident »je ponovno pokazal, da je raven ogroženosti v Franciji zelo visoka«, je dodal minister. Ob tem je spomnil, da namerava francoska vlada v sredo predlagati, da se izredne razmere podaljša do novembra.

Kot je poročala televizija BFMTV je bil 31-letni napadalec znan varnostnim silam.

Takoj po dogodku je policija zaprla območje okoli Elizejskih poljan in izdala opozorilo, naj se ljudje izogibajo območja.

To je le zadnji v vrsti napadov na varnostne sile v Franciji. Aprila je 39-letnik na Elizejskih poljanah napadel policiste in pri tem enega ubil. Začetek meseca pa je radikalizirani 40-letnik pred katedralo Notre Dame s kladivom napadel policiste.