Donald Trump osvojil tudi Nevado

Njegovo zmago v tekmi za republikanskega predsedniškega kandidata so razglasili, še preden so začeli šteti glasove.

Mo. B., STA
sre, 24.02.2016, 07:14

Las Vegas – Ameriške televizije so na podlagi vzporednih anket pohitele in razglasile Donalda Trumpa za zmagovalca strankarskih zborovanj v Nevadi, še preden je bilo preštetih kaj glasov, saj so vzporedne ankete pokazale, da ima veliko prednost pred konkurenco. Trump je pred tem že zmagal v New Hampshiru in Južni Karolini ter osvojil drugo mesto v Iowi, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Za drugo mesto se je boril floridski senator Marco Rubio, ki po odstopu Jeba Busha nabira podporo strankarske politične in finančne elite, kot kandidat, ki si ga želijo na splošnih volitvah proti demokratu oziroma demokratki.

Glede na ankete in uvodne izide strankarskih zborovanj mu je tesno za petami teksaški senator Ted Cruz, pred temnopoltim Benom Carsonom in guvernerjem Ohia Johnom Kasichem. Nekaj glasov je dobil celo Bush.

Demokrati so imeli strankarska zborovanja v soboto, zmagala pa je Hillary Clinton pred edinim nasprotnikom senatorjem iz Vermonta Bernardom Sandersom. Demokrata gresta pred volivce v soboto v Južni Karolini, kandidati obeh strank pa nato ponovno 1. marca, ko bodo volitve in zborovanja v 12 državah, še piše STA.

Prijavi sovražni govor