Most čez razburkano vodo

Šinso Abe je obiskal Evropo, da bi pogrel navdušenje za nadaljevanje globalizacije.

pon, 20.03.2017, 21:10

Ko je Šinzo Abe v nedeljo krenil na turnejo po Nemčiji, Franciji,­ Belgiji in Italiji, jo je dnevnik ­Jomiuri Šimbun pospremil z ugotovitvijo, da si bo japonski premier prizadeval za most med ZDA in Evropsko unijo.

Glede na geografijo in različne povezave med obalama Atlantika oziroma Pacifika, si je kaj takega težko zamisliti. Vendar je Abe v nedeljo ob srečanju s kanclerko Angelo Merkel potrdil, da si »želi biti Japonska, skupaj z Nemčijo, prva, ki podpira odprte sisteme (trgovine in investicij)«.

Za Evropo bi bil to pomemben korak na Vzhod, še posebej v trenutku, ko Amerika na mestu voditelja svobodne trgovine pušča za sabo vakuum. Čeprav se je Kitajska prva ponudila za njeno zamenjavo, ima Japonska kar nekaj prednosti.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor