Najboljša prijatelja? Zakaj ne

Kako pomembno je prijateljstvo v zunanji politiki? Je morda pomembneje, da se samo pogovarjajo?

sob, 13.01.2018, 12:00

»Verjetno imam zelo dobre odnose s Kim Džong Unom,« je ameriški predsednik Donald Trump povedal novinarju časopisa Wall Street Journal. »Dobro se razumem z ljudmi, mislim, da boste presenečeni, …, vendar sem zelo prilagodljiva oseba.« V Pjongjangu se še niso odzvali na te besede.

Predvidevamo lahko, da se Kim Džong Un še ni nehal smejati. Toda po tem, ko je Trump ameriškemu časopisu pojasnil, da to tudi sicer večkrat počne – torej govori marsikaj o nekom, nato pa »naenkrat ta nekdo postane njegov najboljši prijatelj« –, so se mnogi popolnoma resno morali vprašati, ali bi Trump in severnokorejski vodja res lahko postala politična partnerja.

Pravzaprav si je to precej težje predstavljati kakor takšno prijateljstvo med njima, kakršno sta, denimo, sklenila Kim in nekdanji košarkar Dennis Rodman. Vodja ima rad košarko, tako kakor ima nekje v globini svoje duše rad vso ameriško kulturo. Tako kakor je odprl vrata svoje športne dvorane in dovolil, da v njej Rodmanovo moštvo odigra tekmo s severnokorejskimi košarkarji, tako bi bil pripravljen tudi s Trumpom pojesti največji Big Mac in se skupaj z njim smejati tistim, ki verjamejo v podnebne spremembe.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor