Paradoks v Pjongjangu

V Kimovih najbližjih sodelavcih se skriva upanje, da se bo kriza končala brez katastrofe.

pet, 13.10.2017, 10:00

Kdo bolje pozna svojega nasprotnika? Ameriški predsednik severnokorejskega voditelja ali obratno? Donald Trump morda misli, da mu o Kim Džong Unu ni treba vedeti kaj več od tega, kar že (ne) ve. Če bi sodili po ljudeh, ki obdajajo Kima in oblikujejo njegovo politiko do ZDA, bi lahko kaj hitro ugotovili, da se največji paradoks sedanje krize skriva v srcu Pjongjanga.

Člani severnokorejskega vodstva so namreč izobraženi in izvrstno poznajo ZDA. Ko nanjo naslovijo silovite grožnje, ki letijo prek Tihega oceana, so te pravzaprav zelo dobro odmerjene in skrbno umeščene v pogojne stavke, tako da je mogoče iz njih vedno razbrati tudi izhod iz na videz brezizhodnega položaja.

Vzemimo za primer intervju z zunanjim ministrom Ri Jong Hojem, ki ga je v sredo objavila ruska časopisna agencija Tass. Seveda iz vsega, kar je povedal Kimov vodja diplomacije, sevajo grožnje, kot je, »da bi bilo zdaj prav, da ZDA plačajo ceno, saj vsi naši vojaki, pa tudi ves svet, vztrajajo pri tem, da se z Američani dokončno obračuna z ognjenim viharjem, ne pa z ­besedami«.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor