»Pobesnela rusofobičnost« v Ukrajini

Ukrajina je prepovedala dostop do ruskih spletnih portalov in napovedala sankcije ruski cerkvi. 

pet, 19.05.2017, 09:00

V Ukrajini v zadnjih dnevih­ sprejemajo ukrepe proti­ ruskim­ »ideološkim državnim­ aparatom«, kot so spletni­ portali in mediji ter Ruska pravoslavna cerkev, kar so v Kremlju označili za še en primer­ »pobesnele rusofobične usmerjenosti kijevske politike«.

V Moskvi so ti zakonski načrti po­vzročili veliko razburjenja. Poglavar Ruske pravoslavne cerkve in moskovski metropolit Kiril je generalnemu sekretarju Združenih narodov Antóniu Guterresu, papežu Frančišku in voditeljem držav »normandijske četverice«, v kateri sta poleg Rusije in Ukrajine še Francija in Nemčija, že pred dnevi poslal protest proti zakonom, »ki grozijo, da bodo postali nezaslišan primer teptanja človekove pravice do svobode veroizpovedi«.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor