Prijazna izmenjava skrbi zaradi razmer na Daljnem vzhodu

Zunanji in obrambni ministri o »podvigih« Severne Koreje in ameriških »blokovskih« protiukrepih.

pon, 20.03.2017, 21:00

Moskva in Tokio se strinjata, da bi morala Severna Koreja izpolnjevati pogoje iz vseh resolucij­ varnostnega sveta Združenih­ narodov, je danes povedal prvi mož ruske diplomacije Sergej­ Lavrov, ki je z obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem obiskal japonska kolega Fumioja­ Kišido in Tomomi Inada. Toda o vojaških odzivih­ na severnokorejsko grožnjo oziroma ameriških protibalističnih protiukrepih so si ministri izmenjali nestrinjanje in zaskrbljenost.

Današnje srečanje v »formatu 2 plus 2« je bilo prvo po izbruhu ukrajinske krize, med katero se je Japonska pridružila zahodni sankcijski vojni proti Rusiji. Toda v zadnjem času so se rusko-japonski odnosi izboljšali, japonski premier Šinzo Abe, ki se bo konec aprila v Moskvi srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, je lani kar dvakrat obiskal Rusijo.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor