Trump obtožil Obamo, da mu je prisluškoval

Ameriški predsednik o Baracku Obami: »To je Nixon/Watergate. Grd (ali pokvarjen) fant!«
Objavljeno
04. marec 2017 15.20
reu UKRAINE/
N. Č., STA
N. Č., STA

Washington - Ameriški predsednik Donald Trump je danes obtožil svojega predhodnika Baracka Obamo prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom med lansko volilno kampanjo. Za to sicer ni predložil nobenih dokazov, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

»Grem stavit, da bi dober odvetnik lahko naredil velik primer iz dejstva, da je predsednik Obama oktobra, tik pred volitvami, prisluškoval mojim telefonom!« je na Twitterju danes zapisal Trump.

»Kako nizko se je predsednik Obama spustil, da je prisluškoval mojim telefonom med zelo svetim volilnim procesom. To je Nixon/Watergate. Grd (ali pokvarjen) fant!« je dodal.

Dotaknil se je tudi spornih stikov svojega pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa z Rusijo. »Isti ruski veleposlanik, ki se je srečal z Jeffom Sessionsom, je obiskal Obamovo Belo hišo 22-krat, od tega samo lani štirikrat,« je tvitnil Trump.

Vodilni demokrati v ameriškem kongresu so ministra Sessionsa pozvali k odstopu, potem ko je prišlo v javnost, da se je v času predsedniške kampanje dvakrat sestal z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergejem Kisljakom. Senatnemu odboru je namreč pred nastopom položaja 10. januarja dejal, da ni komuniciral z Rusi.