V napadu IS na razseljene Sirce več deset mrtvih

Avtomobil bomba je eksplodiral na zborovanju na območju, ki je pod nadzorom Sirskih demokratičnih sil, ki jih podpirajo ZDA.

Ma. F., STA
ned, 05.11.2017, 12:39

Damask - V napadu z avtomobilom bombo, ki ga je izvedla skrajna Islamska država v soboto zvečer v sirski vzhodni provinci Deir Ezor, je bilo ubitih najmanj 75 civilistov, zbranih ob reki Evfrat, kamor so se zatekli pred nasiljem v drugih delih province, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.

Vodja observatorija s sedežem v Londonu, ki podatke dobiva od mreže virov v Siriji, Rami Abdel Rahman je dodal, da so med mrtvimi tudi otroci in da je bilo ranjenih 140 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pojasnil je, da so bili žrtve razseljeni Sirci, ki so s svojih domov zbežali zaradi dveh ofenziv, ki jih proti IS vodijo sile sirskega režima in kurdsko-arabskega zavezništva Sirskih demokratičnih sil v tej provinci.

Avtomobil bomba je eksplodiral na zborovanju na območju, ki je pod nadzorom Sirskih demokratičnih sil, ki jih podpirajo ZDA.

Zaradi spopadov je s svojih domov v provinci zbežalo na tisoče ljudi, po podatkih organizacije Save the Children kar 350.000, med njimi polovica otrok.

Prijavi sovražni govor