V eksplozijah v Damasku in Homsu ubitih najmanj 119 ljudi

Odgovornost za napade je prevzela Islamska država.
Objavljeno
21. februar 2016 18.59
MIDEAST-CRISIS/SYRIA
V. V., STA
V. V., STA

Damask, Homs - Po tem, ko je v dopoldanskih urah v eksplozijah v mestu Homs umrlo vsaj 57 ljudi, je popoldne večkrat počilo tudi v Damasku.

V eksploziji avtomobila bombe in dveh napadih samomorilskih napadalcev v bližini šiitskega svetišča v kraju Sajida Zeinab južno od sirskega glavnega mesta Damask je umrlo najmanj 62 ljudi, več deset pa jih je bilo ranjenih, poroča sirska javna televizija.

»Do napadov je prišlo, ko so učenci zapuščali šole,« poročanje sirske televizije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

V eksploziji dveh avtomobilov bomb v mestu Homs v osrednjem delu Sirije pa je bilo danes po navedbah sirskega observatorija za človekove pravice ubitih 57 ljudi, več deset pa jih je bilo ranjenih.

Odgovornost za napad v Homsu je že prevzela Islamska država. Eksploziji sta odjeknili v četrti Zahra, kjer živijo večinoma pripadniki alavitske skupnosti, ki ji pripada tudi sirski predsednik Bašar al Asad, navaja observatorij s sedežem v Londonu po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.