V ZDA se pripravljajo na snežno neurje

Po severovzhodu ZDA pričakujejo do pol metra snega in veter do 80 kilometrov na uro.
Objavljeno
22. januar 2016 09.25
Mo. B., STA
Mo. B., STA

New York – Snežno neurje Jonas, ki se iz južnega in osrednjega dela ZDA pomika proti severovzhodu, na svoji poti ogroža 75 milijonov ljudi. Ti večinoma resno jemljejo opozorila pred nevarnostjo in praznijo police trgovin. Najhuje bo predvidoma nocoj prizadeto območje okrog prestolnice Washington, letalske družbe pa so že odpovedale skoraj 4000 letov, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Neurje bo Washington in okolico zajelo nocoj, divjalo bo še v soboto, v nedeljo pa se bo pomaknilo nad Atlantik blizu New Yorka. Jonas bo vplival na vreme tudi južneje in v državah ob Mehiškem zalivu pričakujejo tornade.

National Oceanic and Atmospheric Administration via AP

Po severovzhodu ZDA pričakujejo do pol metra snega in veter do 80 kilometrov na uro. Predhodnica neurja je v četrtek povzročala težave tudi predsedniku Baracku Obami, ki z letališča Andrews ni mogel do Bele hiše s helikopterjem, ampak se je po snegu peljal v avtomobilu.

Izredne razmere so v četrtek razglasili že v delih Georgije, Pensilvanije, Tennesseeja, Marylanda in Južne Karoline, železnica Amtrak po severovzhodu prilagaja vozne rede, prometne nesreče pa se kar vrstijo. Poleg Washingtona najhujše posledice, kamor spadajo tudi izpadi elektrike, pričakujejo v delih Zahodne Virginije, Virginije, okoli Baltimora v Marylandu in Philadelphie v Pensilvaniji, še piše STA.