Belgijsko tožilstvo obtožilo enega od osumljencev

Oblasti poskušajo ugotoviti, ali gre za tretjega napadalca z bruseljskega letališča, ki je pobegnil.

Ba. Pa., STA
sob, 26.03.2016, 15:14
Bruseljskega letališča, kjer se je pred dnevi zgodil teroristični napad, ne bodo odprli pred torkom, so danes sporočili z letališča Zaventem. Kot pojasnjujejo, na letališču po torkovih bombnih napadih še vedno potekajo obnovitvena dela, prav tako pa uvajajo nove varnostne ukrepe.

Bruselj - Enega od osumljencev terorističnih napadov v Bruslju, ki so ga skupaj s peterico drugih aretirali v četrtek, je belgijsko tožilstvo »obtožilo sodelovanja v teroristični skupini, terorističnega umora ter poskusa terorističnega umora«. Oblasti poskušajo ugotoviti, ali gre za tretjega napadalca z bruseljskega letališča, ki je pobegnil.

Osumljenec Faycal C. bi bil lahko po navedbah časnika Le Soir tretji napadalec z bruseljskega letališča, ki je bil na begu. Belgijski mediji poročajo da gre za Faycala Cheffouja.

Medtem je državna radiotelevizija RTDF poročala, da policija za potrditev informacije še čaka na analizo DNK, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Tožilstvo je sicer sodelovanja v dejavnostih teroristične skupne obtožilo še dve drugi osebi, vendar ni vzpostavilo neposredne povezave med njima in napadi na bruseljskem letališču in podzemno železnico, v katerih je bilo ubitih 31 ljudi, 300 pa ranjenih.

Prijavi sovražni govor