Italijanski vulkan pogoltnil družino

Enajstletnik je zdrsnil v brezno na vulkanskem polju, straša pa sta ga neuspešno poskušala rešiti.

tor, 12.09.2017, 17:02
Ime vulkana Solfatara jasno kaže, da so nesrečniki padli v solfataro, žvepleno jamo, odprtino ali razpoko na vulkanskih tleh iz katere izpuhtevajo predvsem žvepleni plini.

Izlet torinske družine, ki je živela pri Benetkah in se je odpravila na jug Italije, se je končal tragično. Enajstletni sin in njegova starša so umrli, potem ko se je pod njimi, za ograjo, ki jo je deček preplezal, vdrlo brezno na vulkanskem polju v kraterju mirujočega vulkana Solfatara v okolici Neaplja, sicer zelo priljubljene turistične točke.

Čeprav številne okoliščine še niso pojasnjene, italijanski mediji predvidevajo, da je do nesreče prišlo zaradi otrokove neprevidnosti. Ta naj bi kljub prepovedi vstopil v zaščiteno območje na vulkanskem polju, po katerem so sicer speljane ograjene poti. Ko sta ga 45-letni oče in 42-letna mati skušala prijeti, se je vsem trem udrlo pod nogami.

Padli so meter in pol globoko, kjer so po vsej verjetnosti umrli zaradi strupenih plinov. Drugi sin, star sedem let, se kraterju ni približal in je priklical pomoč, žal prepozno.

Lokalni delavec Diego Vitagliano, ki je bil priča tragediji, je dogodek označil kot najgrozovitejšo stvar v svojem življenju.

Prijavi sovražni govor