S festivalom na pomoč revnim

Brezplačno razdeljevanje hrane na Tajskem.

pet, 14.09.2012, 15:00; spremenjen: 15:15

Na Tajskem, eksotični deželi, ki je zaradi svojih peščenih plaž na jugu in hribovitega sveta na severu priljubljena med popotniki in turisti, domačini vsako leto priredijo slavja ob praznikih, povezanih z njihovim verovanjem.

Eden izmed takšnih praznikov je vsakoletni vegetarijanski festival, ki se bo letošnje leto v Bangkoku odvijal med 26. septembrom in 6. oktobrom. Takrat raznolike ponudbe veganskih in vegetarijanskih jedi ne manjka, kar pa ni edina značilnost tega festivala. Takrat lokalni prebivalci ne pijejo alkohola, to pa je le izmed desetih pravil praznovanja.

Festival ponuja tudi številne spremljevalne dogodke. Do sedaj je vsako leto Fundacija Por Tek Tung s svojim sedežom v  Bangkoku organizirala brezplačno deljenje hrane revnejšemu sloju prebivalstva. To leto pa je s svojo aktivnostjo pričela že pred samim začetkom vegetarijanskega festivala. Na » Tae-Kra-Jard « praznovanju prostovoljci delijo živila, katerih nakup so omogočili premožnejši Tajci.

Nasmejanih obrazov so tako domov odšli tako tisti, ki so darove prejeli, kot tisti, ki so ta dogodek omogočili. V fotogaleriji predstavljamo nekaj utrinkov s tega dogodka.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se