S festivalom na pomoč revnim

Brezplačno razdeljevanje hrane na Tajskem.

pet, 14.09.2012, 15:00; spremenjen: 15:15

Na Tajskem, eksotični deželi, ki je zaradi svojih peščenih plaž na jugu in hribovitega sveta na severu priljubljena med popotniki in turisti, domačini vsako leto priredijo slavja ob praznikih, povezanih z njihovim verovanjem.

Eden izmed takšnih praznikov je vsakoletni vegetarijanski festival, ki se bo letošnje leto v Bangkoku odvijal med 26. septembrom in 6. oktobrom. Takrat raznolike ponudbe veganskih in vegetarijanskih jedi ne manjka, kar pa ni edina značilnost tega festivala. Takrat lokalni prebivalci ne pijejo alkohola, to pa je le izmed desetih pravil praznovanja.

Festival ponuja tudi številne spremljevalne dogodke. Do sedaj je vsako leto Fundacija Por Tek Tung s svojim sedežom v  Bangkoku organizirala brezplačno deljenje hrane revnejšemu sloju prebivalstva. To leto pa je s svojo aktivnostjo pričela že pred samim začetkom vegetarijanskega festivala. Na » Tae-Kra-Jard « praznovanju prostovoljci delijo živila, katerih nakup so omogočili premožnejši Tajci.

Nasmejanih obrazov so tako domov odšli tako tisti, ki so darove prejeli, kot tisti, ki so ta dogodek omogočili. V fotogaleriji predstavljamo nekaj utrinkov s tega dogodka.

Prijavi sovražni govor