Tajfun pustošil na Japonskem in v Južni Koreji

Uničujoče posledice tajfuna Sanbe v Južni Koreji.

pon, 17.09.2012, 18:00

Na Japonskem in v Južni Koreji je tajfun Sanba povzročil obilo gmotne škode in zahteval najmanj eno smrtno žrtev.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je v nedeljo na Japonskem ostalo brez električne energije sto tisoč ljudi, odpovedali pa so tudi številne letalske polete, saj je na jugu Japonske pihal veter s hitrostjo 216 kilometrov na uro.

Tajfun je na svoji poti danes dosegel Južno Korejo. Zaradi vetra, ki piha s hitrostjo 137 kilometrov na uro ter obilnih padavin so morali, tako poroča francoska tiskovna agencija AFP, odpovedati številne letalske polete in prekiniti trajektni promet. Najbolj uničujoče posledice tajfuna so čutila predvsem južnokorejska obalna mesta.

 

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se