Kaj so nam planeti pripravili za leto 2014

Celoletni horoskop − da se boste laže pripravili na stresna obdobja in izrabili ugodne vplive.

Objavljeno
21. december 2013 21.26
Irena Stopar
Irena Stopar
Letni horoskop je splošni horoskop, kakršen velja za veliko posameznikov po vsem svetu. Kajti vsakdo izmed sedmih milijard prebivalcev našega planeta ima unikaten rojstni horoskop in unikaten vpliv planetov na svoje življenje. Obstajajo pa nekatere stične točke ljudi, rojenih v istem astrološkem znamenju. O teh govori letni horoskop, ki je pred vami. Zakaj je tako? Poleg Sonca v astrologiji proučujemo še devet planetov, od katerih ima vsak svojevrsten vpliv na nas in na ljudi okoli nas. Zato noben splošni horoskop ne more ponuditi vseh ali zelo natančnih odgovorov. Pričujoči naj vam bo v pomoč, da se boste laže pripravili na stres­na obdobja in čim bolje izrabili ugodne vplive, ki vam jih planeti pripravljajo za leto 2014.

Oven 21. 3.–20. 4.

Pred vami je leto, v katerem se bodo kar vrstili novi izzivi, navdušenje in različne aktivnosti, kar pa vas bo občasno pošteno spravljalo ob živce. Morali boste razviti potrpežljivost in strp­nost pri sporazumevanju z drugimi. Obrestovalo se vam bo.

V ljubezni in partnerskem odnosu boste že vse od začetka leta do marca bolj nemirni, zato pazite, da ne boste počeli česa takega, za kar vam bo poz­neje žal. V ljubezni boste imeli več sreče v drugi polovici junija in prvi polovici julija, v avgustu ter v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra. Zlasti samski izkoristite blagodejni avgust, ko boste imeli zares dobre možnosti, da spoznate koga čudovitega.

Na finančnem področju ne pričakujte večjih sprememb v primerjavi z iztekajočim se letom. Opozorila pa bi vas, da ne tvegajte preveč, kajti utegneta vas zavesti pretiran optimizem in občutek vsemogočnosti. Zlasti se čim pogosteje ukvarjajte s stvarmi, ki jih imate radi, saj si lahko od njih obetate marsikaj dobrega, in to ne le dobro počutje, ampak tudi nekaj dodatnega denarja.

V družinskih odnosih, vas moram malce opozoriti, bodite strpni in spravljivi, kajti lahko se zgodi, da vas bodo družinski člani spravljali ob živce. Pazite, da jim ne boste pretirano vsiljevali svojih aktivnosti, kajti morda kdo od domačih ne deli vaše strasti. Zlasti v prvi polovici januarja, v juliju in zadnjih dneh leta pazite, da vas ne spravijo iz tira.

Zdravje vam bo dobro služilo. Občutljivi pa bi utegnili biti zlasti v drugi polovici avgusta in prvi polovici septembra ter v drugi polovici oktobra in prvi polovici novembra.

Bik 21. 4.–20. 5.

Z letom, ki je pred nami, boste v glavnem zadovoljni, saj planeti blago svetijo v vaš svet. Po naravi ste sicer precej prizemljeni, resni in odgovorni, vendar se vam pogosto zgodi, da vas odnese v svet sanjarjenja o lepši prihodnosti, čeprav vam že zdaj ne bo nič hudega.

V ljubezni in partnerskem odnosu boste lahko zelo srečni zlasti aprila, junija, v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, septembra in v drugi polovici decembra. V teh obdobjih si privoščite več prostega časa, ko se boste samski lahko ozrli naokoli in ujeli kakšen občudujoč pogled. Če pa ste v resnem part­nerskem odnosu, se raje več ukvarjajte s partnerjem. Skupaj počnita kaj, kar je obema všeč. Zelo srečna bosta.

Na finančnem področju boste imeli kar precej sreče v prvi polovici leta, zato dobro premislite, katero priložnost bi lahko izrabili. V drugi polovici leta dvakrat premislite, kako boste porabili denar, kajti lahko se zgodi, da boste pretirano zapravljivi. S premišljenimi nakupi se boste izognili poznejšemu vznemirjenju.

V družinskih odnosih se vam obeta prijetno leto, ki vam prinaša precej podpore družinskih članov, zato svoje skrbi lahko delite z njimi. Hkrati pa boste imeli veliko priložnosti, da jih razveselite in se jim posvetite, kot znate le vi. Malce več preglavic se nakazuje v drugi polovici leta, zato negujte odnose ves čas.

Občasno vam bo zmanjkovalo energije. Zlasti v drugi polovici septembra in prvi polovici oktobra ter v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra si dovolite dovolj počitka, da vas ne bo izdalo zdravje.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.

Pred vami je aktivno in zanimivo leto, v katerem ne bo manjkalo aktivnosti. Predvsem vas utegne ob živce spravljati vrsta nalog, ki jih boste morali opraviti. Po eni strani vam bo to kar všeč, po drugi pa se lahko zgodi, da ne boste vedeli, kje se vas drži glava. Morali se boste bolje organizirati in disciplinirati.

V ljubezni in partnerskem odnosu boste imeli veliko sreče zlasti v marcu, maju, v drugi polovici junija in prvi polovici julija, v avgustu, prvi polovici oktobra ter v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra. Zelo veliko priložnosti bo za flirt in zabavo z nasprotnim spolom, zato boste na tem področju resnično lahko uživali. Če ste v resnem partnerskem odnosu, poskrbite, da vaša igrivost partnerju ne bi prišla do živega.

Na finančnem področju boste imeli srečo vse leto. Na začetku leta se sicer ne bo kaj dosti spremenilo v primerjavi s preteklim letom, a se lahko razmere spremenijo v drugi polovici leta. Uspešni ste lahko zlasti pri tistem, o čemer že nekaj časa razmišljate ali morda načrtujete. Kljub optimistični napovedi pa nikar ne porabite vsega, kar boste zaslužili.

V družinskih odnosih so vam zvezde naklonjene. Veliko bo priložnosti za igro in zabavo, kar vas bo napolnilo z dodatnim optimizmom. Zlasti izkoristite odlične vplive v drugi polovici avgusta in prvi polovici septembra. Premislite, ali si lahko takrat vzamete čas za dopust.

Glede zdravja vam ni treba preveč skrbeti. Kljub temu pa januarja, konec oktobra, v prvi polovici novembra in prvi polovici decembra pazite, da ne boste izgorevali, drugače vas lahko napori položijo v posteljo.

Rak 21. 6.–22. 7.

Obeta se vam zelo prijetno leto, v katerem boste zadovoljni in srečni. V ospredje boste postavljali tradicionalne vrednote, ki vam tudi sicer veliko pomenijo. Kljub dobrim napovedim boste vse leto občutili nekaj pritiskov in stresa, ker se boste morali prilagajati drugim.

V ljubezni in partnerskem odnosu so vam zvezde letos resnično naklonjene. Zlasti izrabite dobre vplive v aprilu in juniju, v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, v septembru, v drugi polovici oktobra in prvi polovici novembra. Samski se ozrite po duši dvojčici, ki bi jo lahko spoznali v tem času. Če pa ste v resni zvezi, se posvetite svojemu partnerju in mu pokažite, kako zelo ga imate radi. Obrestovalo se vam bo, če le ne boste posesivni.

Na finančnem področju se vam nakazuje kar nekaj priložnosti. V prvi polovici leta si lahko obetate podobno stanje kot lani, lahko pa se izboljša v drugi polovici februarja in prvi polovici marca, v drugi polovici aprila in v prvi polovici maja ter v drugi polovici junija in prvi polovici julija. Glede denarja naj vas ne skrbi.

Družina vam bo veliko pomenila. Trudili se boste za prijetno ozračje v svojem domu in dobre odnose z vsemi družinskimi člani. Zlasti bo to postalo pomembno v drugi polovici marca in prvi polovici aprila, v drugi polovici septembra in prvi polovici oktobra ter v drugi polovici decembra, ko vas utegnejo domači malce postaviti na preizkušnjo.

Z zdravjem ne boste imeli težav, če boste premišljeno sprejemali kritike in se ne boste užaljeno zatekali v svoj svet, kadar vam kaj ne bo všeč. Najbolj občutljivi boste v januarju, v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra.

Lev 23. 7.–22. 8.

Leto 2014 si boste lahko zapomnili po številnih lepih doživetjih. Pripravite se na uspeh in zadovoljstvo ob tem, kar ste postali. Čim več se ukvarjajte s seboj in s svojo osebnostno preobrazbo, za kar bo dosti več priložnosti kot prej. Srečni boste in zelo uspešni.

V ljubezni in partnerskem odnosu vas bodo planeti najbolj podpirali v maju, v drugi polovici junija in prvi polovici julija, v drugi polovici avgusta, oktobra, v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra. Samski se takrat pogosto odpravite v družbo, kajti tam vas lahko čaka nekdo, ki bo ogrel vaše srce. Tisti, ki ste že v resnem partnerskem odnosu, partnerju pokažite, da ste še vedno tako romantični, nežni in željni ljubezni kot takrat, ko sta se spoznala.

Na finančnem področju boste imeli srečo zlasti v drugi polovici leta. Pred tem se lahko pojavi kakšen nenaden priliv, ki ga niste pričakovali. Zlasti je lahko povezan z nekim dobrim delom za nekoga, ki vas je prosil za pomoč. Če se boste znašli v trenutni stiski, pa se obrnite na pomoč k staršem ali drugim družinskim članom.

Družinski člani vas bodo zlasti v prvi polovici leta precej podpirali pri prizadevanjih za uspeh. Nikar jim ne očitajte, da niso ničesar dosegli, kajti vedeti morate, da ne morejo biti vsi ljudje tako vplivni in uspešni kot vi. Nekateri imajo vlogo podpore, ki pa ni nič manj vredna od vaše.

Svetujem vam, da si vzamete dovolj počitka med svojimi aktivnosti, saj vas lahko v nasprotnem izda zdravje. Zlasti bodite pozorni nanj v drugi polovici januarja, drugi polovici februarja in v prvi polovici marca.

Devica 23. 8.–22. 9.

Zakorakali boste v zanimivo in aktivno leto, ki vam bo po godu. Dovolj boste imeli dela, če se boste le hoteli ukvarjati z njim. Ne le to. Delo si boste lahko organizirali in razdelili tako, da vas ne bo spravljalo ob živce, zaradi česar boste bolj prijetni in bolj prijazni do drugih. Priljubljeni boste.

V ljubezni in partnerskem odnosu boste imeli v prvih mesecih leta priložnost na novo postaviti odnos, če se je skrhal. Samskim pa lahko takrat pot prekriža nekdo, ki ste ga nekoč že občudovali, a vama zveza ni bila usojena. Sicer pa lahko priložnosti za srečo v ljubezni in partnerstvu izrabite v juniju, v drugi polovici julija, prvi polovici avgusta, v septembru, v drugi polovici oktobra in prvi polovici novembra ter tik pred koncem leta.

Na finančnem področju boste imeli več sreče v prvi polovici leta. Zlasti bodite pozorni na nenadne in nepričakovane priložnosti za zaslužek, ki se lahko ponudijo v tem času. V drugi polovici leta se lahko zgodi, da boste nepričakovano prejeli denar za nekaj, kar ste naredili dobrega v preteklosti, a ste na to že čisto pozabili.

Družinski člani vas bodo podprli v vaših prizadevanjih zlasti v prvi polovici leta. Pozneje se lahko zgodi, da vas bodo malce preizkušali. Nikar si ne dovolite jeznih in kritičnih pripomb, ker boste s tem le še vse poslabšali. Zlasti pazite v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra.

Ob vsakem nesoglasju lahko postanete občutljivi tudi na zdravstvenem področju. Zlasti v drugi polovici januarja in prvi polovici februarja, v drugi polovici marca in prvi polovici aprila se čim bolj izognite stresu.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.

Pred vami je pestro in zanimivo leto, v katerem se bo dogajalo veliko lepega, a se boste morali soočiti tudi z nekaj stresa, ki bi se mu najraje izognili. Predvsem bodite samozavestni, kajti sprejeti boste morali jasne in trdne odločitve.

V ljubezni in partnerstvu, za katera se zdi, da sta smisel vašega obstoja na tem planetu, boste imeli srečo predvsem marca, v drugi polovici junija, prvi polovici julija, v drugi polovici avgusta, oktobra ter v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra. Takrat lahko srečate nekoga, ki vam bo resnično všeč. Tisti, ki ste v resnem partnerskem odnosu, se pogovorite s partnerjem in izboljšajte vajin odnos, kajti dobro bo delo obema.

Kar zadeva denar, boste še vedno morali popaziti, koliko porabite. Zlasti to velja za prvo polovico leta. Dobra novica je, da se bo vaše finančno stanje precej izboljšalo od druge polovice julija naprej, zlasti v prvi polovici avgusta, v drugi polovici septembra, v prvi polovici oktobra, drugi polovici novembra in prvi polovici decembra. Kljub obetavnim napovedim nikar ne zapravite vsega, čeprav se boste še tako težko odrekli kakšni lepi stvari.

Družinski člani bodo preizkušali vašo trdno voljo in dobre živce še vso prvo polovico leta. Umaknite se v samoto, premislite, v kaj lahko v družinskih odnosih privolite, in jim blago, a jasno dajte vedeti, da mislite resno. Že v drugi polovici leta se bodo družinski odnosi izboljšali.

Kljub trdnemu zdravju vas lahko kaj preseneti v drugi polovici februarja in prvi polovici marca ter v drugi polovici aprila in prvi polovici maja, če se ne boste postavili zase.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.

Z letom, ki je pred nami, boste večinoma precej zadovoljni. Zlasti prva polovica je pisana na vašo kožo, če ste pripravljeni sprejeti odgovornost za vse, kar počnete v svojem življenju. Kljub trdni disciplini in osredotočenosti na naloge boste sposobni pokazati svojo nežno plat.

V ljubezni in partnerstvu boste imeli kar precej priložnosti, da obstoječe partnerstvo utrdite z nežnostjo in pozornostjo ali srečate sorodno dušo, ki se ji boste z veseljem posvetili. Za ljubezen je ugoden čas vse do začetka marca, nato spet aprila, v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, septembra, v drugi polovici oktobra, prvi polovici novembra in v drugi polovici decembra.

Na finančnem področju boste lahko zelo uspešni zlasti v prvi polovici leta. Denar bo pritekal od projektov, ki ste se jih že lotili v preteklosti, torej od pridnosti. Zavihajte rokave in požanjite rezultate, kajti imate odlično priložnost za zaslužek. Ker pa v drugi polovici leta ne bo toliko možnosti zanj kot v prvi, vam svetujem, da ne porabite vsega, kajti v nasprotnem bi se lahko zgodilo, da si boste nazadnje morali sposojati.

Družinski člani bi vas utegnili dobro preizkušati zlasti konec januarja in večino februarja. V tem času se izogibajte pikrih pripomb in užaljenosti, kajti z njimi ne morete rešiti ničesar. Raje se za kratek čas umaknite v svoj kot in premislite, kaj bi lahko spremenili pri sebi, preden se odzovete. Obrestovalo se vam bo.

Na zdravstvenem področju bi utegnili čutiti nekaj simptomov popuščanja zlasti v drugi polovici marca, prvi polovici aprila, v drugi polovici maja in vse do druge polovice junija, zato odpustite krivice čim prej.

Strelec 23. 11.–21. 12.

V prvi polovici leta se lahko zgodi, da se boste včasih kujali in spraševali, kako uporabiti svoj optimizem za maksimalno dobro. Pa kar brez skrbi, kajti obeta se vam veliko boljša, če ne kar odlična druga polovica leta, ko boste brezskrbni, uspešni in zadovoljni s seboj in svojim življenjem.

V ljubezni in partnerstvu boste našli oporo zlasti marca, maja, v drugi polovici avgusta, oktobra, v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra. Dovolj bo priložnosti za spogledovanje in spoznavanje zanimivih ljudi, med katerimi se lahko skriva tudi biser, ki vas bo prevzel. Nikar pa tega časa ne namenjajte koketiranju, če ste v resni zvezi. Svojo dobro srečo, nežnost, toplino, razumevanje in iskrivost raje delite s partnerjem, ki vam to zna vračati.

Na finančnem področju se nikar ne zaletavajte v nepotrebne nakupe, kajti prva polovica leta bi vam lahko prinesla nekaj skrbi, ki pa se bodo razblinile v drugi polovici leta. Takrat boste imeli veliko priložnosti za dodaten zaslužek, uspešno poslovanje in prijetna opravila, ki bodo poleg tega tudi dobro plačana.

Družinski člani bodo zahtevali veliko vaše pozornosti v prvi polovici leta, zlasti v drugi polovici februarja in prvi polovici marca. Zgodi se lahko, da se boste počutili, kot da vas hočejo privezati na dom, vendar se zavedajte, da vas imajo le zelo radi in vam nočejo hudega. Svoj nemir stresite v naravi ali ob šport­ni dejavnosti, domov pa prinesite dobro voljo in optimizem.

Zdravje si lahko skrhate predvsem v drugi polovici aprila in prvi polovici maja, v drugi polovici junija in prvi polovici julija. Umirite se, da se izognete poškodbam.

Kozorog 22. 12.–20. 1.

Leto 2014 si boste zapomnili po skoraj nenehnih aktivnostih. Ne čudite se, če boste postali bolj »mehki« in razumevajoči do drugih ali če boste začeli razmišljati na povsem nov način. Kajti vleklo vas bo v svet domišljije, ustvarjalnosti in nenadnih prebliskov.

V ljubezni in partnerstvu boste prav zato postali bolj zanimivi in privlačni. Zlasti bi omenila zanimiv čas od začetka leta in vse do marca, ko se vam lahko približa nekdo, ki ga že poznate in poskuša osvojiti vaše srce. Če ste v resnem partnerstvu, pa je to priložnost, da odnos še poglobite in izboljšate. Kajti ta čas bo zelo ugoden za tradicionalen odnos, v katerem partnerja drug drugega podpirata.

Na finančnem področju bodo večino leta razmere podobne kot v preteklem letu. Še vedno je bolj pomembno privarčevati nekaj dodatnega denarja kot ga nespametno zapravljati. Srečo imate, da ste tako razumski, zato vam to ne bi smelo povzročati večjih težav. Teže pa bodo okoliščine prenašali vaši dragi, ki včasih od vas pričakujejo nemogoče.

Družinski člani vam utegnejo, zlasti v prvi polovici leta, postavljati »nemogoče zahteve«. Morda niti niso tako nemogoče, kot jih vi težko sprejemate. Pogovorite se z njimi, namenite jim več svojega časa in z njimi počnite kaj zabavnega. Kajti če se jim ne boste dovolj posvetili, se lahko zgodi, da boste čutili, kako pritiskajo na vas z nerazumnimi materialnimi in finančnimi zahtevami.

Zdravje vas bo lahko izdalo zlasti v drugi polovici maja in prvi polovici junija ter nato spet v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, če si ne boste vzeli dovolj časa za počitek in oddih od obveznosti.

Vodnar 21. 1.–18. 2.

Prihajajoče leto vam bo kar pisano na kožo, kajti obetate si lahko veliko delovanja, druženja, nenadnih preobratov in prebliskov, ki bodo vplivali na vaše življenje. Hkrati pa pazite, da v stresnih razmerah ne boste pretirano nemirni, ker to lahko vodi k poškodbam.

V ljubezni in partnerstvu se lahko zgodi, da se boste srečali z izzivom, kako skriti simpatijo pred svojim partnerjem, če ste v resni zvezi. Lahko vam povem, da se ne splača, kajti na dveh stolih ne morete sedeti. Zvezde vas bodo v ljubezni podpirale maja, v drugi polovici junija in prvi polovici julija, oktobra, v drugi polovici novembra in v začetku decembra. Če ste samski, pojdite na lov. Drugače raje motivirajte partnerja in skupaj počnita kaj zanimivega.

Pri financah se vam lahko zgodi, da boste precenili možnosti, ki se bodo pojavile pred vami. Poskrbite, da se boste izognili tveganim in nepreverjenim priložnostim, pa če se vam bodo zdele še tako mamljive. Še največ sreče z denarjem boste imeli februarja in marca.

Družinski člani bi se vam lahko zdeli zahtevni in nemogoči, kajti želeli si bodo več vaše pozornosti. Zlasti se pripravite na prilagajanje v drugi polovici aprila in prvi polovici maja, v juniju in juliju. Dobro bi bilo, da bi jim prisluhnili in ne eksplodirali, kajti morda imajo njihove besede težo in bi vas kakšna njihova zamisel osrečila, če bi jo lahko uresničili skupaj.

Zdravje bi vas lahko pustilo na cedilu v drugi polovici junija, prvi polovici julija, v drugi polovici avgusta in prvi polovici septembra. Izognite se stresu in nezadovoljstvu, pa bo vse v redu.

Ribi 19. 2.–20. 3.

Prihaja prav prijetno leto. Zelo boste ustvarjalni. Pogosto vas bo vleklo v svet domišljije in beg od realnosti. A vam tega ne priporočam preveč pogosto, kajti vodi lahko v beg pred seboj, ki ne more prinesti nič dobrega. Bolje je resnici pogledati v oči, ne glede na to, kakšna se zdi v prvem trenutku.

V ljubezni in partnerstvu vam lahko v prvih mesecih prekriža pot nekdo, ki vas je nekoč že mikal. Če ste v resnem partnerstvu, se mu na daleč izognite. Sicer pa vas čaka ljubezenska sreča v maju, v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, v drugi polovici oktobra in prvi polovici novembra ter spet v drugi polovici decembra. Takrat nikar ne sanjarite, ampak pojdite v družbo, saj bi vam nekdo, ki ga boste srečali, utegnil ogreti srce. Če ste v zvezi, lahko s partnerjem ustvarita čaroben odnos.

Na finančnem področju bo zelo ugodna prva polovica leta. Opozorila bi le na vplive v marcu in aprilu, ko nikar ne tvegajte pri igrah na srečo, v katere bi vas lahko vleklo. V drugi polovici leta boste nagnjeni bolj k zapravljanju kot pridobivanju denarja, kar bo zelo motilo vaše domače.

Družinski člani vas bodo spravljali v dobro voljo zlasti v prvi polovici leta, najbolj v drugi polovici februarja in prvi polovici marca, v drugi polovici aprila in prvi polovici maja, v drugi polovici junija in prvi polovici julija. V drugi polovici leta pa se lahko zgodi, da boste morali nekaj razčistiti. Predvsem z moškimi predstavniki v družini.

Zdravstveno boste bolj občutljivi zlasti v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, septembra in v prvi polovici oktobra. Nikar ne bežite od težav, ampak jih sproti rešujte in bo vse dobro.