Res zelo vroča linija

Nemška podjetnika sta vzpostavila telefonsko linijo, kjer lahko klicatelj pove ali kriči, kar mu pade na pamet.

sob, 28.07.2012, 21:00

Berlin - Čeprav se zdi, da dandanašnji ljudje, ki potrebujejo ventil, skozi katerega izpustijo svoje frustracije, najraje smetijo po raznih spletni forumih, ti niso dovolj; na njih je treba namreč pisati, ne moreš pa se ravno dreti. To sta ugotovila tudi dva nemška podjetnika in vzpostavila vročo telefonsko linijo, imenovano Schimpf-los. Na njej ni nobenih pravil, klicatelj lahko pove ali - pogosteje - kriči, kar mu pade na pamet.

Ko vas šef v službi spravi v slabo voljo, se vam v Nemčiji torej ni treba doma dreti na življenjskega sopotnika in otroke, ampak lahko gnev prej sprostite na enem od operaterjev Schimpf-losa. Če klicatelj pri preklinjanju ni dovolj ustvarjalen ali pa se mu zatakne, ga uslužbenec psovalne linije spodbode s provokacijo, na primer: »To slišim že tretjič danes. Je to vse, kar zmoreš?« Eden od ustanoviteljev Ralf Schulte meni, da je evro in pol na minuto za takšno terapijo prava malenkost. 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se