V Ljubljani prva brazilska restavracija - Rodizio do Brasil

Avtentičen ambient, samba in brazilske kulinarične mesne specialitete na tradicionalnem žaru churrasco.

ned, 08.12.2013, 12:00

V središču prestolnice, tam, kamor so Ljubljančani včasih hodili na kosila k Lovcu, bodo odslej lahko okušali južnoameriške jedi. V petek so namreč na istem kraju odprli prvo brazilsko restavracijo v Sloveniji Rodizio do Brasil.

Avtentičen ambient, samba in brazilske kulinarične mesne specialitete na tradicionalnem žaru churrasco izpod rok brazilskega kuharskega šefa Santiaga in brazilskih natakarjev, bodo gurmane popeljali v svet temperamenta, pijače caipirinhe in tradicionalne hrane.

Meso, ki ga dobavljajo od izbranih rejcev iz zamejstva v Italiji, pečejo na brazilskem žaru na oglje. Čeprav je v svetu veliko restavracij s takšno ponudbo, v Sloveniji tako pripravljene hrane doslej še ni bilo mogoče okusiti. Ko je meso pečeno, ga natakar prinese h gostu, da si izbere svoj kos, med večerjo pa si lahko v baru izbira tudi raznolike priloge iz zelenjave in sira.

»Ker Slovenija prestaja težke čase, smo se odločili, da bomo v hladno Ljubljano v teh zimskih dneh prinesli malce svobode, sreče, toplote in drugačnega mišljenja. Restavracija je nekaj novega in drugačnega v našem okolju, zato se nam je zdelo njeno odprtje zanimiv poslovni izziv. Gojenje rastlin in reja živali sta v Braziliji drugačna kot pri nas, zato je tukaj težko zagotoviti ustrezne sestavine. Najti smo morali dobavitelje kakovostnega mesa. Med večerjo, ki je navadno po brazilsko dolga, gostom ponujamo tudi solatni bar neomejenih možnosti. Kulinarika je odlična in gotovo jo bodo Slovenci znali ceniti. Restavracija temelji na principu pojej, kolikor moreš in bo držala višjo raven kakovosti, oblikovali pa smo tudi sprejemljive cene,« je povedala vodja projekta Anja Kovač. Prepričana je, da bo nova brazilska restavracija lepo dopolnila raznolikost kuhinj sveta, ki jih je mogoče spoznavati v prestolnici.

»Tudi ambient smo prilagodili barvam Brazilije in prostore opremili s fotografijami in slikami z južnoameriškimi motivi. Natakarji so oblečeni v oblačila, ki sledijo brazilski tradiciji, ob koncih tedna pa bomo pripravljali kulturne večere z glasbo in plesom,« je še napovedala Kovačeva.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se