V Ljubljani prva brazilska restavracija - Rodizio do Brasil

Avtentičen ambient, samba in brazilske kulinarične mesne specialitete na tradicionalnem žaru churrasco.
Objavljeno
08. december 2013 10.22
Mankica Kranjec, Nedelo
Mankica Kranjec, Nedelo

V središču prestolnice, tam, kamor so Ljubljančani včasih hodili na kosila k Lovcu, bodo odslej lahko okušali južnoameriške jedi. V petek so namreč na istem kraju odprli prvo brazilsko restavracijo v Sloveniji Rodizio do Brasil.

Avtentičen ambient, samba in brazilske kulinarične mesne specialitete na tradicionalnem žaru churrasco izpod rok brazilskega kuharskega šefa Santiaga in brazilskih natakarjev, bodo gurmane popeljali v svet temperamenta, pijače caipirinhe in tradicionalne hrane.

Meso, ki ga dobavljajo od izbranih rejcev iz zamejstva v Italiji, pečejo na brazilskem žaru na oglje. Čeprav je v svetu veliko restavracij s takšno ponudbo, v Sloveniji tako pripravljene hrane doslej še ni bilo mogoče okusiti. Ko je meso pečeno, ga natakar prinese h gostu, da si izbere svoj kos, med večerjo pa si lahko v baru izbira tudi raznolike priloge iz zelenjave in sira.

»Ker Slovenija prestaja težke čase, smo se odločili, da bomo v hladno Ljubljano v teh zimskih dneh prinesli malce svobode, sreče, toplote in drugačnega mišljenja. Restavracija je nekaj novega in drugačnega v našem okolju, zato se nam je zdelo njeno odprtje zanimiv poslovni izziv. Gojenje rastlin in reja živali sta v Braziliji drugačna kot pri nas, zato je tukaj težko zagotoviti ustrezne sestavine. Najti smo morali dobavitelje kakovostnega mesa. Med večerjo, ki je navadno po brazilsko dolga, gostom ponujamo tudi solatni bar neomejenih možnosti. Kulinarika je odlična in gotovo jo bodo Slovenci znali ceniti. Restavracija temelji na principu pojej, kolikor moreš in bo držala višjo raven kakovosti, oblikovali pa smo tudi sprejemljive cene,« je povedala vodja projekta Anja Kovač. Prepričana je, da bo nova brazilska restavracija lepo dopolnila raznolikost kuhinj sveta, ki jih je mogoče spoznavati v prestolnici.

»Tudi ambient smo prilagodili barvam Brazilije in prostore opremili s fotografijami in slikami z južnoameriškimi motivi. Natakarji so oblečeni v oblačila, ki sledijo brazilski tradiciji, ob koncih tedna pa bomo pripravljali kulturne večere z glasbo in plesom,« je še napovedala Kovačeva.