Kajzerce: Dolce & Policijana

Vsak tekmovalec je prejel posebno porcelanasto šatuljo Villeroy & Boch s pozlačenimi pikadi, posutimi s kristali Swarovski.

pon, 30.04.2012, 06:00

Sindikalnega policijskega razkošja bo konec, je besno udaril po mizi minister za policijske in tožilske zadeve Vinko Gorenak. Po obširni tajni raziskavi, ki jo je po teh ministrovih besedah pri obeh policijskih sindikatih opravilo uredništvo te rubrike, prvega policista v državi popolnoma razumemo in ga podpiramo. V celoti. Poskuse sindikatov, da bi ministrovo odločnost uničili z zatrjevanjem, da se jim Gorenak v najslabši komunistični maniri maščuje za stavko, nadaljevanje stavke in referendum, ostro obsojamo. Zvedeli boste, zakaj.

Naš novinar, preoblečen v povsem navadnega člana Policijskega sindikata Slovenije (PSS), se je namreč udeležil nedavnega državnega sindikalnega policijskega prvenstva v metanju pikada. Šok je naš prikriti »sindikalist« doživel že na začetku, saj ga je na prizorišče prvenstva pripeljala prestižna limuzina Lincoln Town Car z najboljšo Tiffany opremo (usnje, DVD-predvajalnik, visokokvaliteten zvok mp3, svetlobni efekt fire bird, bar …). Ta storitev je bila brezplačna za vse člane sindikata. Razkošja, o katerem je govoril Gorenak, pa s tem še zdaleč ni bilo konec.

Prvenstvo v pikadu je potekalo na trati pred gradom Brdo pri Kranju, ki ga je PSS najel kar za teden dni. Vsak tekmovalec je od predsednika PSS Radivoja Uroševiča prejel posebno porcelanasto šatuljo proizvajalca Villeroy & Boch, v kateri so bili pozlačeni pikadi, posuti s kristali Swarovski. Med metanjem pikada se je srkal luksuzen in ekskluziven šampanjec Dom Perignon White Gold Jeroboam. Dejstvo je tudi, da so pojedine ruskih oligarhov v primerjavi s tem, kaj so stregli na policijskem prvenstvu, navadni odpadki.

Vse to so sindikati zapakirali v paket, v katerem se je, vsaj uradno (če bi Gorenak kaj posumil) navajalo, da bo prvenstvo potekalo na dvorišču gostilne Micka ob Šmartinskem jezeru (kjer bodo uporabili rabljene pikade v lasti gostilne) in se končalo s pasuljem in pivom na Celjski koči.

Nič drugače ni bilo v primeru Sindikata policistov Slovenije (SPS), ki je organiziral skromen sindikalni turnir v nogometu. Naš prikriti novinar, ki je sodeloval na tekmovanju v eni od enajsteric, je zgrožen ugotovil, da člani sindikata igrajo z najdražjo nogometno žogo na svetu. Kakšno razkošje! V travi je bila žoga draguljarne Shimansky, narejena v čast svetovnega prvenstva 2010 v Južni Afriki. Obložena je s 6620 belimi in 2640 črnimi diamanti, ki so frčali po igrišču. »A je ni škoda?« je naš agent vprašal sodnika, predsednika SPS Zorana Petroviča. Ta je našega »sindikalista« debelo pogledal in dejal: »Ne. Počakaj, da vidiš šele, kaj bomo naredili z levjimi zrezki, pečenimi na slonovih oklih, ki bodo čez slabe pol ure tukaj. Naravnost iz Afrike.« Besedica »tukaj« je zelo pomembna, saj je turnir uradno potekal na stadionu Arena Petrol v Celju, v resnici pa na igrišču hotela Ritz-Carlton na Kajmanskem otočju.

Sodnik Petrovič, ki se je tik pred tekmo vrnil z golfa, je bil oblečen v ekskluzivno sodniško linijo Dolce & Gabbana, po oceni našega agenta pa je imel okoli vratu in na rokah za kakšen kilogram in pol zlatega moškega nakita. Na otočje so člani sindikata dopotovali z letalsko družbo Luxury Air Jets in plovilom Gulfstream V.

Minister samaritan, ki se odreka vsemu v korist boja zoper krizo, za nove policijske avtomobile in lačen narod, je ob tem ugotovil, da policijski sindikalisti uporabijo od davkoplačevalcev plačane ure še za igranje košarke, odbojke, tenisa, pa za kegljanje, kolesarjenje in celo igranje šaha. Raziskali smo tudi te prireditve. Vse športne panoge so pokazale podobno sliko kot naši zgornji zgodbi, daleč najhuje pa je bilo pri sindikalnem igranju šaha. Igralci, vsi v oblekah italijanske znamke Brioni, so uporabljali najdražji šahovski set na svetu, Jewel Royale Chess, sestavljen iz zlata, platine, diamantov, rubinov, biserov in safirjev.

Kaj torej? Ali minister na umazan način obračunava s sindikati ali pa njegovi očitki o razkošju držijo? Mi pravimo, da držijo. Kegljaška banda s pendreki Swarovski.

Prijavi sovražni govor