Odprto pismo Borisu Pahorju: Fašizem? Leva diktatura? Lepo vas prosim!

Zelo ste mili z Janševo izjavo o levih fašistih ...  Upam, da si boste vzeli čas za pojasnila vaših stališč ...

sob, 20.07.2013, 09:00

Spoštovani gospod Boris Pahor,

sem eden mnogih, ki vas izjemno ceni, ne samo zaradi vašega literarnega dela, ampak tudi zaradi vaše, v slovenskem prostoru splošno znane in redke pokončnosti in neodvisnosti od naših dveh tradicionalnih političnih centrov moči. Zato z razočaranjem in prizadetostjo berem nekatere vaše izjave v sobotnem intervjuju:

»A medtem ko je Cerkev vzpostavila svoje tradicionalne forume, operira bivša oblast v ilegali. A doslej je imela predsednika države in zveze združenj borcev na svoji strani, ko pa ji je umanjkal predsednik in je postal predsednik vlade Janez Janša – Borut Pahor pa se je, ko še ni bil predsednik vlade, izjavil za sodelovanje -, vodstvu v ilegali ni ostajalo nič drugega kot organizacija ljudstva, kar je bilo zelo lahko delo, ko pa je zaradi splošnega varčevanja marsikdo prizadet.«

Zdi se, kot da ste na koncu vendarle podlegli. Ali pa ste žrtev dezinformacij iz druge roke. Udeležil sem se vseh vstaj in protestov in poznam na desetine aktivistov in morda na stotine drugih udeležencev. Gre za ljudi, ki so po značaju podobni vam in bi jih kdorkoli težko organiziral. Razen tega to niso tisti, ki so v kaki posebni stiski zaradi varčevanja. Mimogrede, vstaje so se začele pred stiskami. Nikakor ne izključujem, da si različna »vodstva v ilegali« ne bi želela takih ali drugačnih uporov in manipulacij z ljudmi. Saj vendar vemo, da je tako bilo na tem svetu od nekdaj. Skratka, teorije zarote gotovo v nekem smislu držijo. Svet je v primežu sprtih interesov. Vendar z zaroto razlagati vse, kar ne gre v prid Janezu Janši, njegovim težavam s sodiščem in protikorupcijsko komisijo, res ne vzdrži resnega premisleka. Še posebej to velja, ko gre za slovensko zimsko vstajo. V vsem tem času je bilo na ulicah okoli 300.000 ljudi. V nekem trenutku je vstaje podpiralo 80 odstotkov prebivalcev. In verjemite, vstaj ni konec, kar dokazuje tudi nedavna vstaja v javnem zdravstvu. Pri vstajah gre za čisto oprijemljive, konkretne in akutne probleme slovenske družbe in države, in ne za Janeza Janšo ali kakega drugega posameznika. Vstajniki od začetka zahtevajo konec korupcije (tako leve kot desne), konec partitokracije in klientelizma (tako levega kot desnega) in reformo demokratičnega sistema, ki vse to omogoča. Zato je naslednja vaša trditev vse prej kot trezna:

»Prišlo je do natančno organiziranega vladnega udara z obsodbo protikorupcijske komisije v pravem trenutku, da je koalicija razpadla. To je trezno mnenje vsakogar, ki ...«

Zagotovo bi tako trditev sprejel, če bi bilo kaj prepričljivih utemeljitev, če bi kdo navedel kakšen kredibilen dokaz in ne samo znamenitih časovnih »naključij«, v katerih igrajo prominentno vlogo celo daljni Finci. Če so vstaje »natančno« organizirali iz ozadja, zakaj nekdanji notranji minister Gorenak, ki trdi isto in se obnaša in deluje kot tradicionalni totalitarni vohljač, zakaj ne pride ta Gorenak na dan z imeni in podatki? Zakaj jih ne preda tožilstvu? Zakaj je z zaporom in sodišči zastraševal zgolj mariborske otroke? Medtem ko poročil o nasilnih provokatorjih, za katere je najbolj verjetno, da so jih organizirali vladni krogi, ni od nikoder. Za zdaj je Gorenak kot kronski dokaz zarote »natančno organiziranega vladnega udara« navedel gospoda Matjaža Hanžka. Gorenak je tudi namignil, da je gospod Hanžek med eno izmed vstaj nekaj strašnega vozil v svojem avtu. To strašno je bil generatorček za ozvočenje, ki ga je bil posodil vstajnikom.

Gospod Pahor, pravite, da ste proti omalovaževanju protifašističnega boja in preganjanju njegovih simbolov in proti ukinjanju ministrstva za kulturo. Predvidevam, da niste za korupcijo in partitokracijsko nastavljanje nesposobnih partijskih kadrov, za sistemsko korupcijo, za mešetarjenje z Mercatorjem, za preganjanje neodvisnih novinarjev, za prisvajanje zaslug za osamosvojitev, za sumljivo podrejanje represivnih organov politiki, za tesno sodelovanje med našo nadvse konzervativno RKC in populistično desno politiko, za demontažo socialne države ... Če se pri vsem naštetem ne motim, ste v napačnem taboru, gospod Pahor. Ste eden izmed nas in pri tem je še najbolj tragično dejstvo, da tako vztrajno podpirate te paranoične in nevarne populistične manipulatorje. Hessel in Morin, ki ju navajate, sta naša inspiracija. Zagotovo pa to nista avtorja, ki bi navduševala Janšo, Gorenaka, Grimsa, Predaliča in podobne.

Vi pa pravite:

»Strinjam se z mnenjem, ki ga v Sobotni prilogi Dela izraža Drago Bajt, ko odklanja nastop Društva slovenskih pisateljev ter poulične demonstracije s prostaškim ščuvanjem.«

Pustimo ob strani, da so demonstracije komaj lahko drugačne kot poulične. Gotovo je bilo med desettisoči, ki so prišli in prinesli svoje slogane, tudi kaj prostaškega. Vendar prevladovalo je prav nasprotno, kar so ugotavljali tudi mnogi tuji novinarji. (Nedavno je bil poseben prispevek o tem na ART.) Demonstracije so postopno vse bolj – nekateri so menili, da skoraj preveč – postajale kulturne manifestacije, kjer je osrednjo vlogo igral tudi Srečko Kosovel.

Zelo ste mili z Janševo izjavo o levih fašistih. Zdi se vam dostojno, da mu pritrjujete, ko trdite, »da so bili nekateri nastopi podobni tržaškim ob napadu na Narodni dom leta 1920, a bolj prav bi bilo, če bi Janša rekel 'leva diktatura', ki glede metode ni zaostajala za desnico«.

Če bi to izrekel kdo drug in ne vi, spoštovani Boris Pahor, se od tu naprej ne bi več ubadal z njim. Kajti kar ste izrekli, je skrajno, ampak res skrajno žaljivo za vsakogar, ki je bil kakorkoli udeležen na vstajah. In oprostite, izrečeno ni prida pametno. Gre za neargumentirano zmerljivko, podlo diskreditacijo nekega gibanja. Takih diskreditacij pa je v našem prostoru že tako daleč preveč. Zamenjale so vsako normalno politično razpravo. Kateri so ti nastopi in kaj so izrekli, kar je primerljivo s fašisti v Trstu? In kako lahko vidite v zahtevah, ki so v 99 odstotkih uperjene proti korupciji in partitokraciji in za več in bolj transparentno demokracijo, kako lahko v tem vidite »levo diktaturo«? Cilj protestniškega gibanja je aktivni in odgovorni državljan. Fašizem? Leva diktatura? Lepo vas prosim!

Ker se z vašimi izjavami dotikate nekaterih temeljnih razhajanj v naši družbi in ker v marsičem upravičeno veljate za moralno avtoriteto, upam, da si boste vzeli čas za pojasnila vaših stališč, ki zagotovo niso prizadela same mene.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
33 komentarjev
deželan

" Odprto pismo Borisu Pahorju: Fašizem? Leva diktatura? Lepo vas prosim! "

Ne morem razumeti kot ignoranca do Borisa Pahorje. Ako B.
Pahorja ni mogel spremeniti do 100 rojstnega dne, pričakuje, da se bo seda spreobrnil ?

Če prav razumem B. Pahorja ima zelo izoblikovano oceno do fašizma, saj ga je dodobra izkusil na lastni koži. Nedvoumno je tudi, kdo je bil na pravi strani to je OF. Prav tako ima svoje stališče do komunizma in na Goli otok ne gleda kot začetek turizma v Jugoslaviji temveč početje, ki ga je slabši od nacizma.

Kaj so počeli domobranci in kaj komunisti je tema ki se pogreva, na kateri se novači volilce in vsaka stran tu rešuje svoje, pa čeprav je zgodovina dogodkov jasna.

Ali bomo res morali sprejeti navodila, da komunizem ni bila diktatura , samo zato, da bodo Demokratični Socialisti prišli do večje volilne baze ?

Cilj opravičuje način, cilj je velik prevzeti oblast. Očitno so državljani tako za desne kot leve zadnja skrb. Bojmo se politikov , ki ji je cilj važnejši od državljanov.

30. avgust 2013, ob 17:21:06
Slovenski-Balkanec

Iskreno cestitam originatorju tega odprtega pisma, Korsicevemu Igorju!

Pahorjev Boris je zame "prevelika riba", da bi se o njem spuscal v globlja razmisljanja ali celo pisarije.

Moram pa priznati, da je tudi Pahorjev Boris, vsaj po mojem, veczivka, ki se je spretno motivilila skozi desetletja, da je ostaa v ospredju literarnega sveta, pa tudi politicnega sveta. Z drugimi besedami povedano, njegove izjave in pisarije so bile vedno "prilagojene" najnovejsemu vetru, tako literarnemu, kakor tudi politicnemu.

Zaradi slednjega pa se je moja merica spostovanja do Pahorjevega Borisa majckeno znizala. Njegovo nedavno odlikovanje od strani najbolj ekstremno nazadnjaskih in najbolj protislovanskih krogov v Evropski zvezi, ali t.i. uniji, mojo taksno trditev potrjuje, ali tako vsaj jaz mislim.

Opravicujem se zaradi pogojev, vkljucno zaradi izstopnega protokola, ki mi preprecujejo uporabljati sumnike svojevrstne nasi, in do nedavnega se lepsi ter od ameri-anglo-saksonkih besed, nazivov, izrekov in imen manj onesnazeni in manj zastrupljeni, slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini.

22. julij 2013, ob 20:33:12
rotacrem

Razlika je očitna. Pahor je pisatelj in zaveden (s poudarkom na predzadnjem zlogu, hahaha) Slovenec, Koršič je pa kulturnik, karkoli že to pomeni.

22. julij 2013, ob 13:33:37
novi_butalec

Res je hudo, da je edini pokončni kulturnik skoraj 100 letni zamejski Slovenec... Ostali so večinoma zlizani z rdečo mafijo ali pa vsaj tiho.

22. julij 2013, ob 12:55:12
duče

Neznan
Heh, pričakovana reakcija DildOta.

Drugače kot tako ne zna. Črni geni so črni.

20. julij 2013, ob 21:19:22
...-.-

Dasdildo,

jao kuga, podgana rdeča, pa sem te našel. Pripravim ti okusno poslednjo večerjo.
Kako pa kaj mati, ss počepača? In kako kaj tvoje življneje v garažah s peseki?
A si si že pocelil rane? V teh dneh, ko so tvoji proslavljali, je pa moralo biti hudo. A si prejel vazelino, ki smo ti jo poslali?

Ostani zdrav bednik, četniški!

21. julij 2013, ob 08:53:26
rotacrem

Pahor ni rdečkar. Samo rdečkarjem je vedno vse kristalno jasno. To imajo že v genih.

21. julij 2013, ob 08:09:27
Delolo

Poročajo, da te besede obžaluje. ?!

Da mu je šele zdaj postalo jasno kaj je narodnost, kaj državljanstvo, kaj tujec, kdo sme kandidirati za župana, ...

20. julij 2013, ob 23:28:34
Delolo

Za nekoga, ki se deklarira kot demokrat in antifašist, za nekoga, ki menda velja za moralno avtoriteto, so naslednje plemenite misli res višek kariere:

"Slovenci imajo premalo zavesti. To se vidi v Piranu, kjer imajo temnopoltega župana. To za Slovenijo ni dobro."

"Toliko smo dali za tisti košček zemlje, zdaj pa imaš črnega župana. Moj bog, kje je tu narodna zavest? Nič nimam proti temu, da je temnopolt. To, da daš tujca za župana, je slab znak"

20. julij 2013, ob 22:21:54
Neznan

Heh, pričakovana reakcija DildOta.

Drugače kot tako ne zna. Črni geni so črni.

20. julij 2013, ob 21:19:22
preacher man

Neznan
Preveč dela si ustvarjajo inteligentni ljudje s sto let starim nacionalistom, ki je na žalost ostal v drugem času.

Pa koga briga kaj pravi Boris Pahor!


Bebček četniški!

20. julij 2013, ob 21:06:11
Neznan

Preveč dela si ustvarjajo inteligentni ljudje s sto let starim nacionalistom, ki je na žalost ostal v drugem času.

Pa koga briga kaj pravi Boris Pahor!

20. julij 2013, ob 20:46:26
rotacrem

Butasti Koršič pravi "Medtem ko poročil o nasilnih provokatorjih, za katere je najbolj verjetno, da so jih organizirali vladni krogi, ni od nikoder."

Koršič, seronja, katere opcija je sedaj na oblasti? Zakaj še ni poročil? Če bi držala teorija o Janševih provokatorjih, bi to že zdavnaj bilo objavljeno in obešeno na največji zvon. Tako pa je molk ZGOVOREN. Sploh je pa neumestno govoriti o provokatorjih, če vemo da so rdeči huligani poškodovali 90 policistov. Koliko škode bi šele naredili, če ne bi bili le provokatorji?!

20. julij 2013, ob 18:20:34
the-Gun.face

Zakaj je z zaporom in sodišči zastraševal zgolj mariborske otroke?..piše korifeja Koršić o Gorenaku...

..torej katerega in katere otroke je mariborska oz. slovenska Policija spravljala v zapor in pred sodišča oz. jih tako zastraševala, sploh po komandi Gorenaka, kot nam implicira Koršić ????

..kje in kdaj so v Mariboru vstajali in demonstrirali otroci ???

20. julij 2013, ob 17:49:02
sofia

"Vseslovenske vstaje" so bile pravzaprav murgelski državni udar.
Vsa njihova gesla, vse njihovo ogorčenje nad "uničevanjem socialne države", vsa jeza zaradi "laččnih otork" je bila prazna pena, laž, ki "ima kratke noge" ....
Ko so na oblasti "NAŠI", protesti niso potrebni. Saj je šlo vendar samo za oblast in denar.
************
Vstajniki so podpihovani iz murgel. Njihov prazen čvek naj bi pa odvrnil pozornost od pravih gospodarjev Slovenije in njihovih rabot.
Namreč: Katera imena so se izločila in izpostavila iz anonimne množice?
Vsi po vrsti sami kučanovci: Pirjevec, Štrajn, Spomenka, Bučar, Taufer, Vezjak. Partljič, Godina, Fištravec, Omladič, itd. itd.
Kučan obvladuje vse, njegov je Forum 21, njegovi so mediji ....
Hkrati so pa njegovi tudi "protestniki" .....

Kučan je gostil Hessela, ki je napisal knjigo Dvignite se!!!!
Hessel:
"Kaj je namreč demos? Množica ljudi, ki nimajo nikakršnih privilegijev. Če je vsa oblast v rokah tistih, ki imajo privilegije, to ni več demokracija, ampak oligarhija."

Opis razmer pri nas. Oligarhija "naših". In vrhovni krivec za vladavino ohigarhije na Slovenskem je ravno Hesselov gostitelj Kučan.

"Naši" so totalno zblojeni in pokvarjeni. Oligarhi in "borci proti oligarhiji" v isti osebi!

Shizofrenija
Forum 21 in Milan Kučan - srčika slovenskega podivjanega pridobitništva in tajkunstva - sta organizirala srečanje s Hesselom, ki je napisal knjigo Dvignite se! V knjigi poziva mlade k uporu proti "krivicam sodobne kapitalistične družbe".

Jaz ne razumem, res ne razumem teh slovenskih "upornikov".
Po eni strani se norčujejo iz ruralnih, revnih, neizobraženih pristašev SDS. Pristaši SDS so torej ponižani in razžaljeni.
Sami sebe označujejo za urbane, izobražene, svetovljanske (videli so že nekaj sveta!) napredne .... in hkrati vpijejo GOTOF SI! in se "borijo proti elitam" t.j. tistim ubogim ruralcem in revežem!!!!!!!!!!!!
Pokvarjenost slovenske levice je neskončna.
******************************************************************************************************************
V Mariboru so se zbrali pod Delovim pokroviteljstvom ideologi protestov - sami Kučanovi ljudje:
Pretekli četrtek smo lahko spremljali v Slakovih Pogledih Slovenije, kam pes taco moli. Razkazovali so velik plakat z nekim Hesselovim citatom!

Jasno, da Delo podpira Kučanove upornike.
Kdo je sodeloval na Delovi tribuni Revolt in alternativa v MB:
Gorazd Kovačič - ekstremni levičar
Franc Trček - tisti, ki se je valjal po tleh
Igor Vuksanovič - tisiti uradnik US, ki je med službenim časom s službenega računalnika širil po forumih do SDS in Janše sovražna sporočila
Luka Omladič - ekstremni levičar in okoljevarstvenik
sicer pa Kučanov človek, tako kot vsi zgoraj našteti.

Filozof dr. Luka Omladič meni, da „ta trapasta tema“ o stricih iz ozadja volilne kampanje ni ukradla brez namena. „Igra iskanja izmuzljivih stricev iz ozadja, ki jo tako ubogljivo igramo javnost in mediji, služi enemu samemu namenu: da strici iz ospredja lahko v tem času svojim ozadjem naredijo uslugo ali dve,“ je pojasnil za Dnevnik.si. Po njegovem resnice, kdo so vplivne elite, od politikov nikoli ne bomo izvedeli.
**********************************
Proti skorumpiranosti FDV in celotne Univerze Koršič ne bo nič rekel? Seveda ne, saj je Koršič njen del.
"Magistrska naloga" Bratuške je razkrila skorumpiranost slovenske univerze.

Na FDV so sramoto zaradi Bratuške zatučkali. In rektor univerze Pejovnik pa seveda tudi Svetlik sta na to pristala. Saj če ne bi bia ponižna rdeča sluga, ne bi bila nikoli rektorja.

1. Mentor Veljko Rus, profesorn na FDV, zagrizen levak, sovražnik Cerkve, ki naloge sploh ni imel v rokah,
2. Sin Andrej Rus , podpredsednik Zaresa, profesorn na FDV.
3. Alenka Bratušek, članica LDS, nato Zares, kandidirala na listi Zares.
4. Ćlani komisije, ki je podelila Bratuški znanstveni naziv: Veljko Rus, Rado Bohinc - politik SD- in še en profesot.
4. Hajdeja Iglič, snaha Veljka Rusa, profesorica na FDV, se je trudila, da zadevo pometejo pod preprogo.
5. "Magisterij" so pregledovali prof. dr. Slavko Splichal, zadrt levak , red. prof. dr. Mirjana Ule zadrta levakinja in red. prof. dr. Franc Mali.
6. Dekan FDV je Bojko Bučar, član LDS (ker mu je "delovanje in program LDS najbliže")
****************************************************************************************************************
Sicer se je Hajdeja priključila "protestnikom"!
Me tudi zanima, kaka fakulteta je FDV, da v svojih prostorih prireja politične "okrogle mize" t.j. politično levičarsko propagando?

Vabimo vas na okroglo mizo Politične stranke in gibanja: vseslovenska vstaja 2012-2013, ki bo v četrtek, 21. februarja, ob 17. uri v predavalnici FDV 7.

Okrogla miza je namenjena teoretski in zgodovinski refleksiji odnosa med političnimi strankami in gibanji, s ciljem osmišljanja vseslovenske vstaje in njenega morebitnega vstopa v institucionalizirani politični prostor. Govorili bomo o možnih oblikah institucionalizacije množičnih gibanj, ki vključujejo vse od preoblikovanja gibanj v politične stranke do povezovanja z obstoječimi strankami, uveljavljanja mehanizmov neposredne demokracije in instituta neodvisnih kandidatov. Med vabljenimi razpravljalci so družboslovci in družboslovke, ki imajo kot aktivisti in aktivistke protestov odličen vpogled v aktualno dogajanje.

Razpravljalci in razpravljalke:

doc. dr. Barbara Rajgelj (FDV)
dr. Jože Vogrinc (predavatelj, FF)
Uroš Lubej (profesor in urednik spletnega portal Čuvar)
dr. Valerija Korošec (raziskovalka, UMAR)
doc. dr. Franc Trček (FDV)
doc. dr. Andrej Kurnik (FDV)
Klemen Ploštajner (študent, FDV)
doc. dr. Samo Uhan (FDV)

Okroglo mizo bo vodila dr. Hajdeja Iglič.

Vljudno vabljeni!
***********************************************************************************************************************
Kaj je razvidno iz zgornjega?
1. Univerza je skorumpirana. Podeljuje znanstvene naslove "našim", ne da bi znanstvena dela "mentorji" sploh pregledali. Koršič je predstojnik Katedra za zgodovino in teorijo filma in televizije
Koršič je torej del Univerze. Je Koršič kaj protestiral zaradi skorumpiranosti slovenske univerze? Seveda ne. BRUH.

2. Tudi na univerzi (FDV) vlada nepotizem. Na FDV so (bili?) kot profesorji zaposleni oče Veljko, sin Andrej, snaha Hajdeja .... vsi levičarji seveda. Andrej je bil celo podpredsednik Zares.
3. Veljka Rusa so izbrali za "mentorja" magistrske naloge LDSovke, kasneje Zaresovke Bratuške.
4. FDV je z davkoplačevalskim denarjem financirana valilnica levičarskih kadrov. Odkrito propagirajo levičarstvo.
5. Iz zgornjih povezav je zelo jasno razvidno, kaka prevara so "spontani protesti".
Hajdeja Iglič, snaha "mentorja" Veljka Rusa, je želela preprečiti preiskavo Bratuškine "magistrske naloge". Ta ista Hajdeja je vodila okroglo mizo na temo nadaljnega organiziranje in delovanja "spontanih vseslovenskih vstaj".

KOLIKO SNOVI ZA RAZISKOVALNE NOVINARJE! Seveda, če bi bili mediji pošteni in neodvisni.
Ker pa ni tako, se novinarji trudijo z opravičevanjem in omalovaževanjem nesprejemljivega.

20. julij 2013, ob 17:37:29
Stari gad

Nisem cist vsega prebarl in ko sem opazil da hoces srati po staem kulturniku,sem sel na drugi subject!

20. julij 2013, ob 17:26:47
sofia

Jasno, da totalitarist Koršič napada demokrata Pahorja. Česa drugega od Koršiča ne moremo pričakovati.Človek je brez sramu in dostojanstva.
Ga ni SRAM, da kao nek "intelektualec" pusti, da ga murgle vodijo na štrikcih ?
Hessel je "NAŠ"? HA HA HA

http://www.forum21.si/dogodek.php?id=65

20. julij 2013, ob 16:51:23
Patka

Hvala, Igor Koršič, napisali ste, kar mislimo nogi. Hvala tudi za zelo kulturno raven razprave. Tudi jaz zelo spoštujem Borisa Pahorja in se čudim njegovemu enostranskemu pogledu. Upam, da bo premilsil o vaših besedah.

20. julij 2013, ob 15:15:16
the-Gun.face

..."Zelo ste mili z Janševo izjavo o levih fašistih "... Koršič...

..Janša je kot prvo govoril o pojavil t.i. levega fašizam, torej ne o levih fašistih, kar je npr. laž oz. potvarjanje Koršiča..to kot prvo..

..Janša je govoril o obešenih lutkah z obrazi konkretnih in živih ljudi, govoril je o ustrahovanju in nedopustnih pritiskih na mestne svetnike, na njihovih domovih...to kot drugo.. ( in kar poznamo iz časov nastajanja in uveljavljanja nacizma)

..na nobenega od teh nedopustnih pojavov , ki so mejili ali celo pozivali na nasilje, se korifeja Koršič ni oglasil ali jih obsodil..

20. julij 2013, ob 13:46:24
preacher man

the-Gun.face
..Alči..ne samo to..tudi v tem zapisu se Koršić na debelo laže in potvarja..


Jasno, star partijski lažnivec.

20. julij 2013, ob 13:37:35
wladymyr

Igor Koršič zlorablja dnevnik Delo - ki bi moral biti vsaj časnik, ne pa koš za take smeti.

20. julij 2013, ob 13:34:45
the-Gun.face

..Alči..ne samo to..tudi v tem zapisu se Koršić na debelo laže in potvarja..

20. julij 2013, ob 12:50:50
preacher man

Bolje bi bilo, da bi molčal?
A res ne premore trohice dostojanstva?

20. julij 2013, ob 12:45:22
ateist

Glede na starostno strukturo udeležencev zbora ZZR (Janševih) bi bila večja verjetnost da je kak nekdanji udbaš bil prej tam kot pa na demonstracijah proti kjer je bila povprečna starost precej nižja :))))

20. julij 2013, ob 12:31:00
ateist

" je udbašem in njihovim slugam"

Ah seveda, vsi ki so proti Janši in njegovi politiki so udbaši. Pa vsi ki so protestirali proti njemu IN Jankoviću so tudi vsi udbaši. Čeprav so mnogi rojeni v 90ih in kasneje. Zblaznelim janšistom kot si ti res ni več pomoči....GET HELP

20. julij 2013, ob 12:28:49
the-Gun.face

..stoletni starec z izkušnjami, je udbašem in njihovim slugam nastavil ogledalo in zdaj eden izmed njih joka...

20. julij 2013, ob 12:25:28
the-Gun.face

V vsem tem času je bilo na ulicah okoli 300.000 ljudi. ...Koršić...?????????????????

20. julij 2013, ob 12:17:23
MilanJ

Kdo je kriminalec? Tisti, ki je storil kriminalno dejanje, sodišče ga je obsodilo in vse njegove pritožbe na vseh možnih inštancah dokazov niso ovrgle. Sodba je tako postala dokončno pravnomočna in obtoženec je postal obsojenec in odšel na prestajanje kazni. Je torej Janez Janša kriminalec? Odgovorite si sami!

20. julij 2013, ob 12:08:04
the-Gun.face

..ojoj...Pahorju piše capelj in korifeja Koršić, ki se je dokazano lagal in potvarjal ??? ( primerjava na Odmevih RTV Slo )

...korifeja Koršić je tudi javno pozival na ukinjanje ali prepovedi določenih medijev ...torej čisti totalitarizem...kamor spada tudi fašizem..

..res pa je, da bi bilo bolj ustrezno, če bi Boris Pahor za vse to uporabil izraz npr. udbaši oz. udbaške korifeje, kot pa levi fašisti...

20. julij 2013, ob 11:58:45
the-Gun.face

..vsekakor se mora slovensko ljudstvo zahvaliti t.i. vstajnikom... vsaj za dvig DDV...in dvig cene slovenske obveznice..

20. julij 2013, ob 11:48:29
Nevtrino

Podpišem se pod vsak stavek članka. Če je Pahor metal ven take, kot je navedeno - in ne vem zakaj bi avtor lagal, je izgubil vso kredibilnost. Sicer pa je povedal že vse s svojim izstopom iz PEN kluba.

20. julij 2013, ob 11:45:23
the-Gun.face

..kje v Mariboru pa so demonstrirali otroci ???

20. julij 2013, ob 11:34:27
peromornar

Dobri stari Boris Pahor. Kapa dol, res je čez vsa ta leta pokončno zagovarjal svoja stališča. A sedaj, revež ki so ga leta povozila (čudno, a ne?) hodi po stezicah ki mu jih drugi prišepnejo ali pokažejo. Ker so razni Janezki, Grimsi in Gorenaki bolj agresivni in na vse mogoče načine hočejo ponovno priplezati na "ablast", so se poleg tožarjenja in jokcanja po vseh evropskih forumih lotili še "nadstarosto" Pahorja, ki mu vsega tega ne bi bilo treba. Žalostno, a se po nevemkolikokrat kaže da, ko prideš do častitljivih 90+ je edino pametno piščal zatakniti za pas, vse ostalo je samo ostanek neke pameti iz preteklosti. Pahor pisatelj, filozof in mislec danes ni nič drugega kot patetični starček ki (verjetno) doma niti stranišča sam ne zna najti! Pustite reveža pri miru!

20. julij 2013, ob 11:21:09
ateist

Nobena inteligentna, razumna in objektivna oseba ne more podpirat in zagovarjat kriminalca kot je Janša (ob vsem kar se sedaj ve, ob vseh obsodbah, preiskavah, tujini ki isto govori itd), zato imam resne pomisleke glede Pahorjeve presoje in ljudi ki jih podpira. S tem si ves ugled in kapital zapravlja. Tole odprto pismo je zanj resen opomin glede tega.

20. julij 2013, ob 10:37:42
33 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej