Cat s60 s toplotno kamero izstopa bolj kot večina drugih pametnih telefonov

Podjetju Bullitt je na prvi pogled uspelo izdelati ličen in edinstven robusten telefon.

pet, 26.02.2016, 10:00

Barcelona − Prav veliko izstopajočih, res drugačnih telefonov proizvajalci letos na sejmu MWC v Barceloni niso predstavili. LG g5 izstopa z modularnostjo, samsung galaxy s7 z dodelanostjo, sveto trojico zanimivih pa zaokroža cat s60.

Britansko podjetje Bullitt postopoma izboljšuje izgled, opremljenost, delovanje in splošen občutek pri odpornih telefonih, ki jih prodaja pod znamko ameriškega proizvajalca gradbenih strojev Caterpillar. Za najnovejši model s60 so se povezali s podjetjem Flir. To že nekaj let ponuja dodatke za pametne telefone, ki omogočajo toplotno snemanje. Tako ima tudi cat s60 vgrajeno enako toplotno kamero kot omenjeni dodatki. Toplotno snemanje deluje hkrati kot običajni fotoaparat s 13 milijoni točk, uporabnik lahko preklaplja med enim in drugim načinom. Pri tem telefon na zaslonu prikazuje najvišjo in najnižjo temperaturo, ki jo v območju svojega zajemanja zaznava toplotno tipalo. Predstavniki podjetja so zatrdili, da je razločljivost toplotnega tipala dovolj velika tudi za profesionalno uporabo. Denimo za različne obrtnike.

Tudi sicer je novi cat korak naprej v primerjavi s prejšnjimi. Ohišje, ki zdrži padce z višine do 1,8 metra, je oblikovano z več sloga. Komponente v telefonu so izbrane bolj skrbno. Zaslon ima diagonalo 4,7 palca in razločljivost 720p, procesor je srednjerazredni qualcomm snapdragon 617, zato pa je pomnilnika kar tri gigabajte in prostora za podatke 32 GB, na voljo pa je še reža za pomnilniško kartico. Telefon je odporen na vodo in prah (IP68) in se lahko v osnovi potopi do dveh metrov. Vendar pa sta na sprednji strani dve preklopni stikali, in če ju uporabnik premakne na položaj 5m, aktivirata dodatno zaščito zvočnikov. Takrat je lahko telefon do pol ure tudi v globini do petih metrov pod vodo.

V Bullittu so bili v Barceloni zadovoljni z odzivom na novi izdelek, ki naj bi bil pri operaterjih v nekaj tednih. Redna cena bo predvidoma 650 evrov.

Prijavi sovražni govor