Generali v razvoj očal za zmanjšanje števila prometnih nesreč

Pametna očala bodo zbirala informacije o ravnanju voznika.

Ba. Pa., STA
sre, 06.12.2017, 13:39

Milano − Italijanska zavarovalnica Generali je s francoskim zagonskim podjetjem Elicie Healthy sklenila partnerstvo, v okviru katerega nameravata razviti tako imenovana pametna očala. Ta bodo med drugim z zbiranjem informacij o ravnanju voznika pripomogla k zmanjšanju števila prometnih nesreč, so danes sporočili iz Generalija.

Inovativna očala bodo s pomočjo senzorjev zbirala vremenske podatke, zaznavala ravnanje voznika, ocenjevala stopnjo utrujenosti in prepoznavala tveganje, da zaspi za volanom. S tem naj bi se zmanjšalo število prometnih nesreč, pravijo pri italijanski zavarovalnici. Skoraj 60 odstotkov odraslih v razvitih državah nosi očala, zato se pametni okvirji ponujajo kot primerna rešitev.

Generali že več let sodeluje z različnimi startupi pri razvoju inovativnih rešitev, ki jih vključuje v svoje ponudbe zavarovanj. »Izogibanje tveganjem in izboljšanje kakovosti življenja za stranke sta za Generali ključni,« so zapisali v sporočilu za javnost. Ustanovitelj družbe Elicie Healthy Philippe Peyrard pa je dejal, da je sodelovanje z Generalijem spodbudilo tehnološki razvoj njihovega podjetja.

Prijavi sovražni govor