Vabilo na »skodelico znanosti«

V sredo se bo začel že deseti cikel poljudnoznanstvenih predavanj v okviru projekta Znanost na cesti.
Objavljeno
06. september 2017 19.21
S. R. P.
S. R. P.
V sredo, 13. septembra, ob 19. uri se bo v kavarni Union začel že deseti cikel poljudnoznanstvenih predavanj, ki jih organizira skupina raziskovalcev v sklopu projekta Znanost na cesti. Gostja prvega večera v nizu bo prof. Renata Salecl, filozofinja in sociologinja, redna profesorica in raziskovalka na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, gostujoča profesorica na več tujih univerzah in izredna članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Z njo se bo pogovarjal novinar Lenart J. Kučić, tema pa bo strast do nevednosti. Kaj se je zgodilo z našo pozornostjo v času postresnice, se sprašuje prof. Salecl. Zakaj tako hitro ignoriramo dejstva in zapremo oči pred neprijetnimi informacijami?

Ignoranca in zanikanje sta danes vseprisotna. Pogovor o strasti do nevednosti bo pokazal, da slednjo prevečkrat gledamo kot nekaj negativnega. Obstaja namreč vrsta situacij, kjer je ignoranca posamezniku v korist. Če drugega ne, za ljubezen še vedno drži, da ji koristi kanček slepote.

Brezplačne vstopnice so že pošle, za vse, ki je niste uspeli dobiti, pa bomo na Delovem facebook profilu dogodek prenašali v živo. Vabljeni k ogledu.