Odpovedana tudi tekma biatlonk

Po smučarkah so danes brez nastopa ostale tudi biatlonke. Jutri bo tako na biatlonskem stadionu dvojni spored.

sre, 14.02.2018, 09:53

Pjongčang – Poleg alpskih smučark se danes na tekmovališča ne bodo podale niti biatlonke. Tudi njihova individualna tekma na 15 kilometrov je namreč odpadla zaradi premočnega vetra. Izpeljati jo bodo poskušali v četrtek ob 9.15, kar pomeni, da bo jutri mogoče spremljati dvojni biatlonski spored, saj je ob 12.30 predvidena tudi moška individualna preizkušnja na 20-kilometrski razdalji.

Nekdanji tekmovalec, zdaj pa prvi operativec slovenskega biatlona Janez Ožbolt je za STA potrdil, da se v takšnih razmerah danes ne bi dalo tekmovati: »Odločitev je pravilna. Veter je tako močan in spremenljiv, da razmere niso regularne. Za jutri je vremenska napoved bolj ugodna, zato je prav, da so tekmo preložili.«

Temperature so se v Južni Koreji zdaj dvignile blizu ledišča, kar gre na roko tudi prvemu slovenskemu adutu Jakovu Faku, ki je imel z mrazom v teh dneh kar nekaj težav. Razmere na tekmovališču so bile sicer danes res slabe, čemur pritrjuje tudi podatek, da organizatorji sploh niso odprli tiskovnega središča ob biatlonskem stadionu.

Prijavi sovražni govor