Namesto slalomistk na progi – Tina Maze na ekranu (FOTO)

Tomaž Čižman, ogrevanje Ane Bucik in Mete Hrovat ter severnokorejski navijači skozi objektiv Mateja Družnika.

J. P., foto Matej Družnik
sre, 14.02.2018, 06:17

Pjongčang – Veter niti danes ni prizanesel prirediteljem zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu in je slalomistke s proge Rainbow 1 pregnal nazaj v hotele, gledalci pa so se v ciljnem izteku zabavali po svoje. Najbolj uglašena je bila skupina Severnih Korejcev, ki je, naučeno in sinhrono, mahala z zastavicami, med tistimi, ki so bili tam po službeni dolžnosti, pa je bil tudi Tomaž Čižman, udeleženec iger leta 1988 v Calgaryju in dobitnik superveleslalomskega brona na svetovnem prvenstvu leto pozneje.

Čižman je zdaj namreč delegat Mednarodne smučarske zveze (FIS) na vseh ženskih preizkušnjah, tudi v Pjongčangu. Južni Korejci so sicer med čakanjem na start ženskega slaloma, ki ga po številnih preložitvah zaradi vetra naposled niti ni bilo (tekmo bodo poskušali izpeljati v petek, če se bo ozračje količkaj umirilo), na velikem zaslonu predvajali posnetke smučarskih vrhuncev s prejšnjih zimskih olimpijskih iger izpred štirih let v Sočiju, med glavnimi zvezdami je bila tudi novopečena mamica Tina Maze.

Nekaj odličnih motivov z današnjega odpadlega ženskega slaloma je z objektivom ujel tudi Delov urednik fotografije Matej Družnik.

Povezane novice

Pjongčang skozi Delov objektiv
14. februar ob 06:00
V galeriji si poglejte fotografije, ki jih je četrti tekmovalni dan ZOI posnel Delov fotograf Matej Družnik.
Prijavi sovražni govor