Petek v Pjongčangu: Na delu le moška biatlonska štafeta

Oči slovenske športne javnosti bodo tokrat uprte v moško štafeto na čelu z Jakovom Fakom. 

N. Gr., J.M.
pet, 09.02.2018, 22:00; spremenjen: 20:32
V pripeti grafiki si poglejte vse slovenske nastope na letošnjih zimskih olimpijskih igrah ali so oglejte, kdo je na vrhu lestvice dobitnikov kolajn v Pjongčangu.

Pjongčang - Po tem, ko je bilo v četrtek podeljenih kar deset kompletov kolajn, bo petek nekoliko mirnejši. Oči slovenske športne javnosti bodo tokrat uprte v nastop moške biatlonske štafete.

Slovensko četverico bosta vodila v Pjongčangu zelo razpoložena Jakov Fak in Klemen Bauer, Miha Dovžan in Mitja Drinovec pa nabirata izkušnje za prihodnje olimpijske igre. Slovenske biatlonce boste lahko spremljali od poldneva dalje, zlato pa bi morala braniti ruska štafeta, a je zaradi znanih razlogov letos na štartu ni. Lahko pa presenetijo olimpijski športniki Rusije, ki na teh igrah še niso osvojili naslova olimpijskih prvakov.

Srebro branijo Nemci, bron pa Avstrijci. Slovenija je bila pred štirimi leti v Sočiju zelo uspešna, štafeto je končala na šestem mestu, ob Bauerju in Faku sta bila takrat na štartu še Janez Marič in Peter Dokl, ki sta puško že postavila v kot. 

Umetnostni drsalci končujejo z nastopi

Poleg tekmovanja z edino slovensko udeležbo tega dne bodo na igrah na vrsti še štiri končne odločitve. Ponoči bodo dekleta tekmovala v smučarskem krosu, tekmovanja v umetnostnem drsanju pa se bodo zaključila z drugim delom ženske tekme - prostim programom. Pri moških bodo medalje podelili hitrostnim drsalcem na 10-kilometrski razdalji, na sporedu pa bo tudi tekma za bron v kerlingu med Švico in Kanado.

Na sporedu tudi moški hokejski polfinale

Veliko zanimanja bosta verjetno poželi polfinalni tekmi na moškem hokejskem turnirju, kjer se bosta pomerila para Češka - Rusija in Kanada - Nemčija. Na sporedu bo še polfinale v kerlingu za ženske. 

Prijavi sovražni govor