Risi pred Norvežani umirjajo strasti

Slovenski hokejisti se tudi po veliki zmagi proti Slovaški niso prepustili evforiji, čaka jih tekma z Norveško. 

N. Gr., STA
ned, 18.02.2018, 05:54; spremenjen: 10:03

Pjongčang - Sobotna razburljiva in borbena predstava s srečnim koncem po kazenskih strelih je Sloveniji prinesla drugo mesto v skupini in dvoboj z Norveško v repasažu, ki bo na sporedu v torek. 

Rusi oziroma člani olimpijske selekcije ruskih športnikov so po nepričakovanem porazu prti Slovakom v prvem krogu v naslednjih dveh pokazali zobe in visoko premagali Slovenijo (8:2) in ZDA (4:0) ter v skupini B končali na prvem mestu.

Za njimi so tri reprezentance s po štirimi točkami, Slovenija pa je v tem krogu najboljša, saj je premagala oba tekmeca (ZDA s 3:2 po podaljšku, Slovaško prav tako s 3:2 po kazenskih strelih) in je tako predtekmovanje končala na drugem mestu.

»Težko je reči, kako bo šlo naprej. Moramo analizirati stvari, je pa lepo, da smo drugi v tej skupini s temi velikimi moštvi. Na to, kdo bo naš tekmec, nimamo vpliva, s takšnimi stvarmi se niti ne obremenjujemo. Zdaj je pomembno, da imajo fantje počitek, da se odklopijo od hokeja in morda uživajo kakšen dan tudi v drugih olimpijskih športih,« je taktiko priprav na nadaljevanje tekmovanja razkril selektor Kari Savolainen.

To drugo mesto sicer ni dovolj, da bi se Slovenija neposredno uvrstila v četrtfinale. Tja se bodo uvrstili vsi zmagovalci skupin in najboljši drugouvrščeni, vse preostale reprezentance pa se bodo pomerile med seboj za še štiri vstopnice. Po še nedokončanem tretjem krogu v vseh skupinah, predtekmovanje se bo končalo danes zvečer, Slovenija pa se bo pomerila z Norveško, ki je izgubila proti Nemčiji z 1:2 po kazenskih strelih. Vse kvalifikacijske tekme za četrtfinale bodo v torek.

»Mi smo naredili vse, na kar imamo vpliv, ko smo premagali Slovake. Zdaj čakamo na tekmece. Načeloma nam je vseeno, tukaj ni slabih tekmecev. Zdaj bomo morda dobili nekoliko lažjega nasprotnika. A to ne pomeni, da bo tekma lahka, še vedno smo mi na papirju slabša ekipa. Skušali bomo sestaviti 60 minut, pa bomo videli, kakšen bo rezultat,«je še pred razpletom tekme med Norveško in Nemčijo komentiral kapetan Jan Muršak.

Po ostrem ritmu treh tekem v štirih dneh bodo izbranci Karija Savolainena danes imeli povsem prost dan, brez treningov, ki bo priložnost za počitek in druženje s prijatelji in družinskimi člani, morda tudi za ogled še kakšnega dogodka na olimpijskih igrah.

»Danes bo prost dan, da se dobro spočijemo, veliko igralcev je utrujenih, mogoče malo potolčenih. Vsi smo na istem, morda pa mi porabimo malo več energije kot drugi. Spočili se bomo, malo časa bo za prijatelje in družino, naslednji dan pa spet trening in priprava na naslednjega tekmeca,« je po tekmi s Slovaško urnik razkril Muršak.

Slovaki so po zgodnjem slovenskem vodstvu silovito pritisnili, saj so vedeli, da jim ob izidu na drugi tekmi zmaga v rednem delu prinaša prvo mesto v skupini. Toda Slovenci se niso dali, nihanja v igri so umirili in se spet vrnili na zmagoviti tir.

Tekmo s Slovaško je čustveno doživel tudi Žiga Jeglič, ki je tri leta igral za bratislavski Slovan, zato je bil njegov zmagoviti gol pri kazenskih strelih še posebej sladek. »Super občutki. Super zmaga, še posebej proti Slovakom, ker sem tam igral toliko časa. Dve zmagi od treh sta lepa popotnica. Vedeli smo, da zmoremo, a smo seveda zelo veseli. Lep občutek je, če tvoj gol pomaga do zmage,«" je strelec odločilnega kazenskega strela podoživel občutke in nato v smehu dodal: »Njihov vratar mi je rekel, da me je že stokrat videl izvajati kazenske strele, pa še vedno ni vedel, kaj bom naredil.« 

Povezane novice

Risi kralji infarktnih končnic, s kazenskim strelom Jegliča položili še Slovake
17. februar ob 12:47
Slovenska hokejska reprezentanca je vodila že z 2:0, tekmeci so izvlekli podaljšek, junak »loterije« je bil Žiga Jeglič.
Prijavi sovražni govor