Koprski rokometaši se želijo prebiti v osmino finala lige prvakov

Na poti do zastavljenih ciljev jim bodo pomagale nove okrepitve, v klub so prišli Uroš Bundalo, Matevž Čemas in Gorazd Škof.

Objavljeno
04. avgust 2011 17.06
Posodobljeno
04. avgust 2011 17.44
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Koper - Rokometaši Cimosa iz Kopra, ki so v prejšnji sezoni prvič v klubski zgodovini osvojili naslov slovenskih prvakov in za nameček še evropski pokal challenge, so danes predstavili ekipo za prihajajočo sezono. V njej izziv ne bo le branjenje lovorike, pač pa tudi nastop v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, ligi prvakov, piše STA.

Nihče ne pričakuje končnega slavja v ligi prvakov

Pred odhodom na bazične priprave v Kranjsko Goro se je članska vrsta Cimosa danes predstavila javnosti. Skupaj s strokovnim vodstvom so si rokometaši z Obale postavili visoke cilje na domačem terenu, v ligi prvakov pa se želijo uvrstiti na eno od prvih štirih mest v skupini, kar bi jih popeljalo v osmino finala tega najbolj prestižnega tekmovanja v Evropi.

»Lani smo dosegli enega od vrhuncev, saj smo osvojili vsa tekmovanja, v katerih smo nastopali. V ligi prvakov seveda ne moremo računati na končno zmago, tega nihče ne pričakuje od nas. Vsekakor pa se bomo v upravi trudili, da bodo imeli rokometaši in vodstvo primerne razmere za delo in nastope doma ter na gostovanjih,« je povedal direktor koprskega kluba Aleš Koršič.

Okrepitve so Škof, Bundalo in Čemas

»V tem klubu so cilji vedno visoko zastavljeni. Moja slaba lastnost je, da se uspehov ne veselim dolgo, ampak hitro postanem lačen novih. Rezultati testiranja so pokazali, da so fantje dobro delali med poletjem in da so tudi sami lačni novih uspehov. Ekipa je večinoma ostala taka, kot je bila lani. Priključili so se še izkušeni Gorazd Škof ter mlada in perspektivna Uroš Bundalo in Matevž Čemas.

Vsi trije so po igralskih sposobnostih, kakovosti in karakterju prave okrepitve. Do sobote bo znano ime našega drugega desnega zunanjega igralca, saj imamo v teh dneh dva igralca na preizkušnji in na priprave bo z nami odpotoval samo eden,« pa je povedal koprski trener Fredi Radojkovič.

V domačih prvenstvih ponoviti lanskoletne uspehe

Cilji v domačih tekmovanjih so ponoviti lanske uspehe, torej osvojiti državni in pokalni naslov, če pa bo organiziran superpokal, je cilj zmagati tudi na tej tekmi. V ligi prvakov bodo rumeno-modri merili na eno od prvih štirih mest v skupini in si tako skušali priigrati nastop med 16 najboljšimi klubi v Evropi.

»Vsi nasprotniki so premagljivi, vsi pa lahko tudi nas premagajo, saj gre za zelo dobre ekipe, čeprav nimajo zvenečih imen,« je žreb v tem tekmovanju - Cimos Koper bo nastopil v skupini C, v njej so še nemški HSV Hamburg, romunska Constanta, ruski Sankt Peterburg, poljska Wisla Plock in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3 - ocenil Jure Dobelšek, piše STA.

»Verjamem, da smo si v skoraj dveh mesecih premora dovolj dobro odpočili od rokometa in da bomo zelo dobro opravili priprave na novo sezono. Igrali bomo na dveh zelo močnih turnirjih in hitro se bo videlo, kje delamo napake. Zdaj nestrpno čakamo na žreb v domačem prvenstvu,« pa je povedal kapetan ekipe Uroš Rapotec.