Proces Schumijevega prebujanja iz kome brez sprememb

Sabine Kehm je zavrnila navedbe nemškega Focusa, da naj bi ustavili prebujanje Michaela Schumacherja iz umetne kome.

Objavljeno
24. februar 2014 13.52
Posodobljeno
01. december 2017 11.35
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Grenoble - Dva meseca po tragični smučarski nesreči sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena, Nemca Michaela Schumacherja, postaja poročanje o njegovem zdravstvenem stanju že prav simptomatično: mediji (predvsem nemški, francoski in otoški) spletajo zgodbe, ki stojijo na trhlih temeljih, Schumijeva menedžerka in predstavnica za stike z javnostmi Sabine Kehm pa jih z nekajdnevno zamudo kot po tekočem traku zavrača.

V petek je tako nemška revija Focus senzacionalnistično objavila, da so zdravniki v bolnišnici v Grenoblu ustavili prebujanje nesrečnega 45-letnega Nemca iz umetne kome, ki sicer poteka že več tednov. Danes pa se je oglasila Kehmova in poudarila, da proces prebujanja še naprej poteka brez sprememb. »Ta faza lahko traja zelo dolgo, kar - na našo žalost - lahko pripelje do različnih napačnih interpretacij,« je jedrnato pojasnila.

Pisanje Focusa je takoj v visokonakladnem Bildu zavrnil nekdanji Schumacherjev moštveni kolega pri Ferrariju, Brazilec Felipe Massa, ki je Nemca nedavno obiskal v bolnišnični sobi. »Spi, izgleda normalno in se rahlo odziva z usti,« je poudaril Massa.