Delo tudi letos išče podjetja prihodnosti

Medijska hiša Delo tudi letos nadaljuje projekt Delove podjetniške zvezde.
Fotografija: Katera podjetniška zvezda bo naslednila lanskega zmagovalca Dewesoft? Član žirije Stojan Petrič (levo) je lani podelil kipec za zmagovalca direktorju Dewesofta Andreju Orožnu.
Odpri galerijo
Katera podjetniška zvezda bo naslednila lanskega zmagovalca Dewesoft? Član žirije Stojan Petrič (levo) je lani podelil kipec za zmagovalca direktorju Dewesofta Andreju Orožnu.

Medijska hiša Delo tudi letos nadaljuje projekt Delove podjetniške zvezde, ki ga bo sklenila z velikim slovesnim dogodkom in podelitvijo prestižne nagrade Delova podjetniška zvezda 2018.

Na straneh časopisa Delo, njegove priloge Svet kapitala in na naši spletni strani bomo predstavili deset nominiranih podjetij, ki se bodo potegovala za naziv podjetniška zvezda 2018. Lani je to nagrado prejelo trboveljsko podjetje Dewesoft.

Delove podjetniške zvezde so mala in srednja podjetja, ki so izvozno naravnava, rastejo, povečujejo število zaposlenih, imajo visoko dodano vrednost, vlagajo v razvoj, so prodorna, inovativna in družbeno odgovorna. Delove podjetniške zvezde so podjetja prihodnosti.

Med desetimi nominiranimi podjetji, prvega bomo predstavili v četrtek, 28. junija, nato pa vsak četrtek do konca avgusta, bo strokovna komisija izbrala zmagovalca. Člani strokovne komisije bodo Stojan Petrič, predsednik uprave družbe FMR, Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov, Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica Deloitta za Slovenijo, Andrej Orožen, direktor Dewesofta in lanski dobitnik Delove podjetniške zvezde, Marko Jaklič, profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti, in Valerij Arakelov, direktor Rimskih term. Zmagovalec bo znan 8. novembra na slovesnem dogodku v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.
 
Delo tako nadaljuje uspešen projekt in ga letos še nadgrajuje. Objavili bomo serijo člankov o kadrovski problematiki v podjetništvu. S prvim bomo začeli že ta četrtek, tema kadri pa se bo kot rdeča nit vlekla skozi celotni polletni projekt.
 
Letošnja novost je tudi Podjetniško vozlišče – predavanja, ki bodo potekala pred slavnostno razglasitvijo Delove podjetniške zvezde na Brdu pri Kranju. Na njih bomo povezali teme pomembnosti človeškega kapitala, smisla in cilja podjetništva, razumevanja ter vpeljevanja novih poslovnih modelov, ki jih zahteva četrta industrijska revolucija.
 

Komentarji: