Kdo so najsvetlejše zvezde

Zmagovalca Delovih podjetniških zvezd bo izbrala strokovna komisija. Bralci ste vabljeni k glasovanju za svojega favorita.

Objavljeno
13. september 2018 06.00
Posodobljeno
15. september 2018 10.11
Lanski in prvi dobitki nagrade Delova podjetniška zvezda je podjetje Dewesoft, ki ga vodita Andrej Orožen (na fotografiji) in Jure Knez. Foto Blaž Samec
Ljubljana - Projekt Delove podjetniške zvezde, v okviru katerega smo od konca junija pa do začetka septembra predstavili deset nominiranih podjetij, se je prevesil v sklepni del. Zdaj je na vrsti strokovna komisija, ki bo izbrala zmagovalca.

Medijska hiša Delo bo na velikem gala dogodku na Brdu pri Kranju 8. novembra že drugič zapored podelila prestižni kipec. Lani ga je prejelo trboveljsko podjetje Dewesoft. V okviru projekta tudi letos nismo pozabili na bralce, ki lahko vse do 3. oktobra na spletu glasujete za svojega favorita, ki mu bomo podelili posebno priznanje. Lani so bralci za svojo zvezdo izbrali podjetje I. H. S., industrijski manipulacijski sistemi, iz Krškega.
 

Ključnega pomena so kadri


Letošnja rdeča nit Delovih podjetniških zvezd so kadri, zato smo izbrali podjetja, ki se zavedajo, da brez vrhunskih izobraženih kadrov ni mogoče narediti preboja. Tega se zavedajo tudi v lanskoletnem nagrajencu, podjetju Dewesoft, katerega direktor in soustanovitelj Andrej Orožen poudarja, da en človek brez ekipe ne more nič, saj ekipa vali kamen naprej.

Nominirana podjetja je uredništvo medijske hiše Delo izbralo tudi na podlagi podatkov Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Gre za uspešna mala in srednja podjetja, ki so inovativna, izvozno in razvojno naravnana podjetja, imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša najmanj 35.000 evrov. Delove podjetniške zvezde so podjetja prihodnosti in ki imajo po naši oceni ustrezno platformo, da bodo čez deset let še vedno na sceni. Pri tem pa vseskozi poudarjamo, da je za vsako podjetje najpomembnejši človek, njegove ideje in novi predlogi.Medijska hiša Delo pa bo v okviru projekta Delove podjetniške zvezde 8. novembra prvič organizirala seminarsko vozlišče Posel – zgodba človeškega kapitala, na katerem bomo povezali teme pomembnosti človeškega kapitala, smisla in cilja podjetništva, razumevanja in vpeljevanja novih poslovnih modelov, ki jih zahteva 4. industrijska revolucija.