Predstavitvena informacija

Najboljša vožnja je varna

Čez dober mesec bomo na svojih vozilih spet menjali pnevmatike iz letnih v zimske, kar je prvi korak k pripravi na nepredvidljive razmere na cestah vse tja do marca. Ne pa tudi edini.
Fotografija: Pogoj za udobno vožnjo je varno, brezhibno vozilo. FOTO: Citroën
Odpri galerijo
Pogoj za udobno vožnjo je varno, brezhibno vozilo. FOTO: Citroën

Zimsko vreme v zadnjih nekaj letih vedno znova preseneča. Ko se zaradi milih temperatur že skoraj poslovimo od misli na zimsko idilo in je božič, ki spet ni bil bel, mimo, presenetijo mraz, sneg, led in prometni kaos. Vožnja bo v takšnih razmerah veliko manj stresna, ko bo vozilo na njih dobro pripravljeno. Pogoj za varno vožnjo je brezhibno vozilo
Čeprav lahko torej nekaj stvari postorite sami, redne vzdrževalne preglede in druge zahtevne posege prepustite pooblaščenim oziroma visoko usposobljenim strokovnjakom.

Pred hladnejšimi meseci je priporočljivo opraviti vzdrževalni servis, na katerem vam med drugim pregledajo:
•    zavore, zavorno tekočino
•    olje in filter za olje
•    svetila
•    sistem goriva
•    stanje oz. napolnjenost akumulatorja
•    hladilni sistem idr.

Strokovnjaki mreže Citroën bodo vaše vozilo temeljito pregledali in pripravili na nove poti. FOTO: Shutterstock
Strokovnjaki mreže Citroën bodo vaše vozilo temeljito pregledali in pripravili na nove poti. FOTO: Shutterstock


Obenem obrabljene dele nadomestijo z originalnimi nadomestnimi. V skladu s priporočili iz servisne knjižice vozila dolijejo tudi vse tekočine, razen goriva.Ko bo vaše vozilo skrbno in zanesljivo pregledano ter pripravljeno na muhaste zimske razmere, bo vožnja udobna in sproščena. Včlanite se v klub zvestobe s spletnim obrazcem, obiskom najbližjega pooblaščenega servisa Citroën ali s klicem na 080 30 15.