Letošnja Delova podjetniška zvezda bo razkrita 5. novembra

Zmagovalec bo prejel prestižni kipec, favorit bralcev pa bo prejel posebno priznanje.
Fotografija: Utrinki z lanskoletne podelitve nagrad Delove podjetniške zvezde 2019 na Brdu pri Kranju. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Utrinki z lanskoletne podelitve nagrad Delove podjetniške zvezde 2019 na Brdu pri Kranju. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljana - V okviru projekta Delove podjetniške zvezde bo medijska hiša Delo novembra že četrto leto zapored podelila prestižni kipec podjetju, ki ga je izmed desetih nominirancev izbrala strokovna komisija. Dogodek, ki se bo začel s popoldanskim seminarskih vozliščem z naslovom Kako postati boljši navigatorji sprememb, si lahko preko spleta (delo.si/delove-podjetniske-zvezde) ogledate v četrtek, 5. novembra.

Častna govorka na zaključni prireditvi bo državna sekretarka na ministrstvu za okolje in prostor dr. Metka Gorišek, osrednja govornica pa Nadya Zhexembayeva, ustanoviteljica Akademije za reinoviranje. Sistem reinoviranja namreč vsebuje procese zaznavanja, oblikovanja ter implementacije sprememb. Rdeča nit letošnje kampanje Delove podjetniške zvezde so zgodbe podjetij, katerih strategija temelji na uspešnem prilagajanju novim razmeram zaradi epidemije covida-19, na finančnih virih za rast in razvoj, trajnostni naravnanosti (družbeni, okoljski in ekonomski), novih tehnologijah in energetski preobrazbi.


Kdo so naši nominiranci?


Prestižni kipec, ki ga prejme zmagovalec Delovih podjetniških zvezd. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Prestižni kipec, ki ga prejme zmagovalec Delovih podjetniških zvezd. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V lanskem letu je kipec prejelo podjetje Intra lighting iz Šempetra, leta 2018 Polycom iz Škofje Loke, leta 2017 pa trboveljsko podjetje Dewesoft. Svojega favorita vsako leto z glasovanjem na spletu izbirajo tudi bralci in temu podjetju bomo na prireditvi podelili posebno priznanje. Lani so bralci za svojo zvezdo izbrali podjetje Inea iz Ljubljane, predlani podjetje Vasco iz Šenčurja, leta 2017 pa podjetje I. H. S. iz Krškega.

V minulih tednih smo v časopisu Delo in na spletu predstavili vseh deset nominiranih malih in srednje velikih podjetij, izbranih na podlagi podatkov, ki jih je pripravil strokovni partner projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Vse prispevke o podjetjih si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.delo.si/delove-podjetniske-zvezde.

Nominiranci (po abecednem vrstnem redu) pa so: Cleangrad, iSystem labs, Kovinski izdelki Hrast, Lotrič meroslovje, Marles hiše Maribor, Metronik, Podkrižnik, Rem, Tehnos in Zemanta.

Zmagovalca za leto 2020 je izbrala strokovna komisija pod vodstvom Stojana Petriča, predsednika sosveta družbe Delo in direktorja družbe FMR, v njej pa so še redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, predsednik uprave Generali Investments Luka Podlogar, ustanovitelj in direktor podjetja Intra lighting, ki je bil Delova podjetniška zvezda leta 2019, Marino Furlan ter predstavniki uredništva. 

Preberite še:

Komentarji: