Nominiranci letošnjih Delovih podjetniških zvezd

Od danes pa do srede, 16. oktobra, lahko za svojega favorita glasujete tudi bralci.
Fotografija: Na lanskoletni gala prireditvi smo takole na odru pozdravili vse nominirance za Delovo podjetniško zvezdo 2018. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Na lanskoletni gala prireditvi smo takole na odru pozdravili vse nominirance za Delovo podjetniško zvezdo 2018. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V okviru projekta Delove podjetniške zvezde bo medijska hiša Delo letos že tretjič zapored, in sicer na gala dogodku 7. novembra na Brdu pri Kranju, podelila prestižni kipec podjetju, ki ga bo izmed desetih nominirancev izbrala strokovna komisija. Lani ga je prejelo podjetje Polycom iz Škofje Loke, leta 2017 pa trboveljsko podjetje Dewesoft.

Nismo pa pozabili tudi na vas, bralce, ki lahko od danes pa vse do srede, 16. oktobra, na spletu glasujete za svojega favorita http://promo.delo.si/zvezde2019  , ki mu bomo podelili posebno priznanje. Lani so bralci za svojo zvezdo izbrali podjetje Vasco iz Šenčurja, predlani pa podjetje I.H.S. iz Krškega.

V minulih tednih smo tako v časopisu Delo kot v prilogi Svet kapitala predstavili vseh deset nominiranih malih in srednje velikih podjetij, izbranih na podlagi podatkov, ki jih je pripravil strokovni partner projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Letošnja rdeča nit projekta so poslovni modeli prihodnosti, torej strategije, ki jih podjetja uporabljajo za ohranjanje in utrjevanje svojega položaja na trgu.

Vse prispevke o podjetjih si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.delo.si/delove-podjetniske-zvezde.




Zmagovalca, Delovo podjetniško zvezdo 2019, bo izbrala strokovna komisija, ki jo vodi Stojan Petrič, predsednik uprave družbe FMR in predsednik nadzornega sveta družbe Kolektor Holding, v njej pa so še ekonomist Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Aleš Cantarutti, predsednik uprave Generali Investments Luka Podlogar in Iztok Novak, direktor podjetja Polycom, ki je bil Delova podjetniška zvezda 2018, ter predstavniki uredništva.

Projekt Delova podjetniška zvezda je medijska hiša Delo letos nadgradila s srečanjem doslej nominiranih podjetij, cilj pa je izmenjava znanja in praks med podjetji, ki so uspešna na različnih področjih. Letos smo se zbrali dvakrat, in sicer konec marca v prostorih gostitelja, koncerna Kolektor v Idriji, kjer smo se seznanili s tem, kako se lotevajo izzivov digitalizacije. Sredi septembra pa nas je gostila lanskoletna zvezda, podjetje Polycom iz Škofje Loke.

Komentarji: