Predstavitvena informacija

Digitalna tehnologija motivira in krepi ekipnega duha

Slovenija želi postati napredna digitalna družba in referenčno okolje za uvajanje inovativnih pristopov pri uporabi digitalnih tehnologij.
Fotografija: Foto Thinkstock
Odpri galerijo
Foto Thinkstock

Vsakodnevno so pred izzivi čim hitrejše digitalizacije tudi podjetja, ki poslujejo v Sloveniji.

Naša industrija je močno izvozno usmerjena, in če želimo uspešno sodelovati v globalnih nabavnih verigah, se digitalizaciji ne moremo izogniti.



Ključ do uspeha – zadovoljni zaposleni
Hkrati z nenehnim digitalnim razvojem se podjetja vedno bolj zavedajo tudi izjemnega pomena upravljanja in ravnanja s človeškimi viri, kajti dejstvo je, da so ključ do uspeha vsakega podjetja kljub vsemu usposobljeni, kompetentni in zadovoljni zaposleni. Zato je čedalje več podjetij, ki poudarjajo pomen ekipnega duha kot prave poti k uspehu. Nedvomno je ekipa eden od ključnih dejavnikov napredka, zato je vzpostavljanje dobrih odnosov med zaposlenimi pomembno za uspeh podjetja. Z ekipnim duhom je vzdušje v podjetju veliko bolj zdravo in v taki družbi je delovanje in življenje prijetno.
Čedalje več je podjetij, ki poudarjajo pomen ekipnega duha kot prave poti k uspehu. Foto Thinkstock
Čedalje več je podjetij, ki poudarjajo pomen ekipnega duha kot prave poti k uspehu. Foto Thinkstock





Sobe za sproščanje učinkovitejše od sejnih sob
Na nekaterih delovnih mestih, kjer zaposleni opravljajo delo v več izmenah, imajo na voljo sobo za sproščanje, v kateri so namizni nogomet in še nekaj drugih iger za sprostitev, prek športnega društva TSsport zaposlenim ponujajo različne možnosti, saj skupne športne aktivnosti povezujejo, tako da v poslovnem vsakdanu lažje in bolje sodelujejo. Ob tem spodbujajo »team building« in »coaching«.

Na nekaterih delovnih mestih, kjer zaposleni opravljajo delo v več izmenah, imajo na voljo sobo za sproščanje. Foto Thinkstock
Na nekaterih delovnih mestih, kjer zaposleni opravljajo delo v več izmenah, imajo na voljo sobo za sproščanje. Foto Thinkstock




Ker se zavedajo, da so zaposleni bolje povezani tudi s tehnološkimi rešitvami, te uporabljajo v lastnem poslovanju, ob tem pa razvijajo in ponujajo tudi v okviru svoje ponudbe poslovnim uporabnikom vrsto takih, s katerimi lahko podjetje uspešno povezuje ekipe oziroma time sodelavcev.


Orodja za učinkovito timsko delo
V Telekomu Slovenije tako uporabnikom ponujajo celovit nabor IKT-rešitev in storitev, ki jih prilagajajo zahtevam in potrebam vsakega posameznega podjetja, pri tem pa posebno pozornost namenjajo digitalizaciji poslovanja in tudi orodjem, ki omogočajo učinkovito timsko delo.



Skype for Business je platforma poenotenih komunikacij, ki omogoča pošiljanje sporočil, konference in spletna srečanja ter sodelovanje na daljavo. Na enem mestu povezuje informacije o prisotnosti in različne oblike komunikacije (klepet, konferenca, govorna in video komunikacija) ter jih integrira z elektronsko pošto Exchange in programi Microsoft Office.

Aplikacija Yammer je del storitve Office 365 in je namenjena pospeševanju komunikacije v podjetjih. Deluje kot interno poslovno socialno omrežje, zaposlenim pa omogoča, da različne predloge, informacije ali vprašanja hitro delijo s sodelavci. Uporablja se lahko tudi kot alternativa elektronski pošti med zaposlenimi.

V Telekomu Slovenije tako uporabnikom ponujajo celovit nabor IKT-rešitev in storitev. Foto Thinkstock
V Telekomu Slovenije tako uporabnikom ponujajo celovit nabor IKT-rešitev in storitev. Foto Thinkstock