Predstavitvena informacija

Mercedes GLC je premijski športni terenec z več karakterji

Mercedes-Benz GLC ni klasičen športni terenec. Njegovo drzno podobo nadgrajujejo premium udobje, varnostni ščit, terenske zmogljivosti in individualno prilagajanje različnim okusom.

Objavljeno
13. november 2018 10.51
Posodobljeno
13. november 2018 10.54
Za volanom GLC je s pomočjo programa terenske vožnje in zračnega vzmetenja lahko biti mojster terenske vožnje. Foto: Mercedes
Vsestranski športni terenec GLC s številnimi obrazi nagovarja individualiste in družine, ki pri nakupu avtomobila iščejo oblikovalsko drznost in cenijo tehnološki napredek. Ker je GLC privlačen tudi z vidika ekonomskega izračuna, ni nenavadno, da ga kujejo v zvezde.

image
Daimler AG Mercedes GLC je avto z več karakterji – lahko je športnik, avanturist ali udoben potovalnik. Foto: Mercedes


Vse se začne pri modni in prestižni zunanji podobi z naprednimi prilagodljivimi žarometi LED, ki skrbijo, da se »noč spremeni v dan«, ter s kromanimi zaključki izpušnih cevi, ki ob velikih kolesih pripomorejo, da avto že na parkirišču deluje dinamično.

Za vsak vozniški slog in okus

GLC je na voljo v treh linijah opreme, s številnimi dodatki na zunanjosti pa je vsak zgodba zase. Čustva ves čas pomagajo nežno božati tudi premium notranjost, pri kateri dolg seznam opreme za varnost in udobje ter materiali, prijetni za oko in otip, prepričajo tudi najbolj izbirčne.

image
Daimler AG Mercedesov kompaktni terenec zmore marsikaj sam storiti namesto nepozornega voznika. Lahko sam zavira, vodi za seboj prikolico ali drži varnostno razdaljo. Foto: Mercedes
 

Prepoznava pešce in kolesarje ter tudi zavira pred njimi, sam zna usmerjati prikolico in držati varnostno razdaljo od vozil pred seboj.
 
Zaradi visokega sedenja in kamere s 360-stopinjskim pogledom na okolico vozila je pregleden na vse strani, s 550-litrskim prtljažnikom pa ponuja nešteto možnosti športno aktivnim individualistom in družinskim pustolovcem.

image
Daimler AG Z dobrim občutkom za porazdelitev prostora med kabino in prtljažnikom, ki meri 550 litrov, GLC ponuja nešteto možnosti športno aktivnim individualistom ali parom in tudi družinskim avanturistom. Foto: Mercedes

Kot bi lebdeli na blazini

Za najboljši kompromis med voznim udobjem, športno vožnjo in terenskimi sposobnostmi skrbi sistem »agility control« s petimi režimi delovanja.

Avanturistom GLC piha na dušo z zmogljivim štirikolesnim pogonom 4Matic, ki je vnaprej prilagojen različnim scenarijem in ima vsa potrebna pomagala za spust in vzpon ter reševanje iz zapletenih situacij.

image
Daimler AG Ob raziskovanju neodkritih poti nas vodi kar terenski program vožnje, ki prepozna oddaljenost od tal, sukanje karoserije, prek slike na zaslonu pa opazimo vsak kamen, vejo ali pa se na centimeter natančno prepričamo, ali je most dovolj širok, da bomo zapeljali čezenj. Foto: Mercedes


Za suvereno premagovanje neutrjenih cest poskrbi doplačljivo zračno vzmetenje, ki avto spusti ali dvigne za slabih 50 milimetrov nad teren. Terenski program vožnje omogoča spremljanje vstopnih in izstopnih kotov glede na nagibanje karoserije, s sliko na zaslonu pa opazimo vsako skalo na poti.

GLC popolnoma drug karakter pričara na ovinkasti cesti, kjer se z izbiro športnega programa vožnje obnaša kot športna limuzina, v programu udobno pa se na avtocesti ob pomoči devetstopenjskega samodejnega menjalnika prelevi v udobno križarko.

Ne spreglejte trenutne akcijske ponudbe Mercedes-Benza GLC.