Predstavitvena informacija

Prijavite se na program Deloitte Technology Fast 50 2019 Srednja Evropa

Deloitte lansira vsakoletno tekmovanje Technology Fast 50 Srednja Evropa. Prestižni regionalni natečaj za hitro rastoča podjetja v tehnološkem sektorju bo letos že 20. leto. Tako uveljavljenim kot tudi nastajajočim tehnološkim podjetjem ponuja platformo za predstavitev svojega vodilnega položaja v tehnološkem sektorju.
Fotografija: Deloitte prireja prestižen regionalni natečaj. Foto: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Deloitte prireja prestižen regionalni natečaj. Foto: Getty Images/istockphoto


Deloitte odpira spletne prijave na letošnji Technology Fast 50 Srednja Evropa. Že 20 let vodi program v naslednjih srednjeevropskih državah: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Kosovo, Latvija, Litva, Makedonija, Moldavija, Črna gora, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija.



Več o Technology Fast 50 Srednja Evropa
Deloittov program Technology Fast 50 Srednja Evropa ustvarja lestvico 50 hitro rastočih tehnoloških javnih ali zasebnih podjetij na podlagi odstotne rasti prihodkov v zadnjih štirih letih. Program zajema vse povezane industrijske sektorje – komunikacije, okoljska tehnologija, fintech, strojna oprema, zdravstvo in naravoslovne vede, mediji in zabava ter programska oprema. Za letošnje uvrstitve bomo analizirali prihodke od leta 2015 do leta 2018.

...
...


Podrobnosti o natečaju
Natečaj ima tri kategorije in dve nagradi – nagrado za najbolj prelomno inovacijo in nagrado za družbeno inovacijo.

1.    Fast 50 – Srednja Evropa
Podjetje mora za uvrstitev med Fast 50 izpolnjevati naslednja merila:
•    letni prihodki v višini najmanj 50.000 EUR v letih 2015, 2016 in 2017 ter 100.000 EUR v letu 2018;
•    podjetje mora imeti poslovni sedež v kateri izmed srednjeevropskih držav (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna gora, Estonija, Hrvaška, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija ali Srbija);
•    podjetje mora razvijati ali ustvarjati ustrezne tehnologije ali namenjati znaten delež sredstev za raziskave in razvoj;
•    med svojimi lastniki ne sme imeti večinskega deleža pomembne strateške družbe (ni v vlogi odvisne družbe).

Podjetje mora za uvrstitev med Deloitte Technology Fast 500 EMEA imeti poslovne prihodke v višini 50.000 EUR (2015) in poslovne prihodke za tekoče leto (2018) v višini najmanj 1.000.000 EUR (pogoj za Srednjo Evropo za 2018 je 100.000 EUR).

2.    Rising Stars – Srednja Evropa
Deloitte v kategorijo vzhajajočih zvezd uvršča mlada podjetja z izjemnim potencialom, ki pa na trgu še niso dovolj dolgo, da bi se lahko potegovala za uvrstitev v osrednjo kategorijo. Na trgu morajo delovati najmanj tri leta, njihov letni prihodek za posamezno leto triletnega obdobja (od 2016 do 2018) pa mora presegati 30.000 evrov. Poleg te izjeme veljajo vsa druga merila kot za glavno uvrstitev med Fast 50.

3.    Big 5 – Srednja Evropa
V to kategorijo se lahko prijavijo podjetja, ki so v zadnjih štirih letih dosegla ekstremno rast. Zanje veljajo enaki pogoji kot za osrednjo kategorijo Fast 50, pri čemer pa mora letni prihodek v zadnjem letu, torej letu 2018, preseči 25 milijonov evrov.

Nagrada za najbolj prelomno inovacijo v Srednji Evropi
Nagrado za najbolj prelomno inovacijo prejmejo podjetja, ki so na trg prinesla najbolj edinstven in inovativen izdelek oz. najbolj revolucionarno storitev. Zmagovalca oz. zmagovalce na podlagi ocenjevanja določi neodvisna komisija.

Nagrada za družbeno inovacijo v Srednji Evropi
Najnovejši dodatek programu je posebna nagrada za družbeni vpliv. Gre za priznanje podjetju, ki uspešno povezuje digitalne izdelke ali storitve s pozitivnim vplivom na družbo in/ali okolje. Zmagovalec ali zmagovalci bodo izbrani na podlagi ocene neodvisne žirije.

Drugi razlogi za prijavo
Vpliv programa Fast 50 sega daleč čez meje Srednje Evrope. Vsa sodelujoča podjetja, ki izpolnjujejo merila programa (ne le prvih 50 podjetij), imajo tudi priložnost za uvrstitev na našo lestvico Fast 500 za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko (regija EMEA). Poleg Deloittove pobude Fast 500 za ZDA, Azijo in Pacifik bodo s tem pridobili pozornost lokalnih, nacionalnih, mednarodnih in socialnih medijev.