Z anketo do kataloga digitalnih kompetenc

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije in IIBA Slovenija želita pripraviti katalog za ključna delovna mesta mikro, malih in srednjih podjetij.
Fotografija: Za ključna delovna mesta slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij bodo pripravili priporočeni katalog digitalnih kompetenc. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Za ključna delovna mesta slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij bodo pripravili priporočeni katalog digitalnih kompetenc. FOTO: Shutterstock

Ljubljana – Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS) kot osrednja nacionalna točka za digitalno preobrazbo in IIBA Slovenija kot eden od strateških partnerjev DIHS želita na podlagi raziskave za ključna delovna mesta slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij (MSP) pripraviti priporočeni katalog digitalnih kompetenc.
 
Prvi korak raziskave je anketni vprašalnik, razdeljen na več sklopov, in sicer na značilnosti digitalne ekonomije, digitalno pismenost, digitalne kompetence in poslovna vedenja, digitalna znanja ter na sposobnosti za digitalni prehod. Izpolnitev vprašalnika bo MSP omogočila sooblikovanje prihodnjih aktivnosti po meri potreb podjetij, prav tako pa tudi dostop do rezultatov celotne analize. Obenem bodo s tem podjetja pridobila dodatne točke v izborih za izvedbo aktivnosti, ki jih bo DIHS ponudil podjetjem v nadaljevanju (digitalne kompetence, mentoriranje, svetovanje).
 

Možnost sooblikovanja prihodnjih programov


Vprašalnik je, kot so sporočili iz DIHS, mogoče izpolniti tudi povsem anonimno, če na primer podjetja ne želijo razkriti svoje identitete. »Z izpolnjevanjem vprašalnika je mogoče pridobiti veliko koristnih informacij za uspešno digitalno poslovno preobrazbo podjetja. Na voljo je tudi shranjevanje vprašalnika za kasnejše nadaljevanje,« še navajajo v DIHS.

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem se tako ponuja priložnost, da sooblikujejo prihodnje programe DIHS na področju digitalizacije poslovanja in digitalne transformacije podjetij.

Preberite še:

Komentarji: